Καλοκαίρι 2012 - Μέρος Α΄

 

Καθυστερημένη η ανάρτηση αυτή. Ο blogger έκανε τα τρελλά του και δεν μου ανεβαίναν οι φωτογραφίες, χάνονταν σειρές του κειμένου. Τα κατάφερα τελικά και νατην η ανάρτηση.

 

..............................................

 

Αρκετά τα μέρη που επισκεφθήκαμε αυτό το καλοκαίρι. Και όταν λέω καλοκαίρι, εννοώ απο τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο. Να είναι καλά τα σαββατοκύριακα που "μακραίνουν" τις διακοπές. Για να δούμε λοιπόν ...

 

ΑΓΚΙΣΤΡΙ

 

 

Νησάκι του Αργοσαρωνικού με αρκετό πράσινο. Εχει απίστευτα νερά στις παραλίες. χχ Ιδανικό για ήρεμες και μη διακοπές αφου έχει και νυχτερινή ζωή.

 

 

Καταφύγιο και για σ/κ αφού είναι μόνο μία ώρα μακριά απο τον Πειραιά.

 

 

Το Αγκίστρι είναι αγαπημένος μας προορισμός και βρισκόμαστε εκεί τουλάχιστον 2-3 σαββατοκύριακα μέσα στο καλοκαίρι. Εκτός όμως απο τα καταγάλανα νερά του απολαμβάνουμε και το φαγητό. Στο Μεγαλοχώρι του Αγκιστρίου, τρώμε συνήθως στο "Μαντράκι". Εκεί βρίσκουμε καλομαγειρεμένο φαγητό που σερβίρεται γρήγορα και με χαμόγελο. Η crispy σαλάτα του που μου θυμίζει ντάκο, είναι γευστικότατη. Οι ντοματοκεφτέδες είναι νοστιμότατοι. Τα ψάρια φρεσκότατα. Καλαμαράκια αφρός. Το τυρί σαγανάκι φοβερό όπως και τα τυροπιτάκια του. Η θέα δε απο αυτή την ταβέρνα είναι υπέροχη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη Σκάλα, στο άλλο μεγάλο λιμάνι, βολτάρουμε και καθόμαστε για ποτό ή γλυκό στο Μελίρρυτον. Αψογο σέρβις και εδώ και τεράστιες βάφλες με παγωτό .. μμμ !

 

 

 

 

 

 

ΑΙΓΙΝΑ

 

Και αυτός κοντινός προορισμός. Σαφέστατα μεγαλύτερη η Αιγινα απο το Αγκίστρι και με πολυκοσμία. Περνάμε όμως υπέροχα κάθε φορά που βρισκόμαστε εκεί. Ισως έχει να κάνει και ότι έχουμε πάντα καλή παρέα.

 

 

Πολύ ωραίες και σε αυτό το νησί παραλίες αν και κάποιες πήζουν απο κόσμο. Στο Κλειδί, παραλιακή περιοχή του νησιού, εκτός απο τους λουόμενους, μπορεί να σας κρατήσουν παρέα και τα αιγοπρόβατα ή τέλος πάντων ότι είναι αυτά. Ανεβαίνουν τα κατσάβραχα γύρω γύρω στην παραλία και κόβουν βόλτες.

 

 

Στην Πέρδικα, ενα απο τα λιμάνια του νησιού, απολαμβάνουμε το φαγητό στην ταβέρνα "Μίλτος". Το χταπόδι που σερβίρει είναι ίσως το μαλακότερο που έχω φάει. Ολα τα ψαρικά του μαγειρεμένα πολύ γευστικά. Η εξυπηρέτηση και εδώ φοβερή.

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται ... στην επόμενη ανάρτηση ... !

 

Φιλιά