Διαγωνισμός στα T.G.I.Fridays

 

Αχ ... τι να πρωτογράψω. Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Απο που να αρχίσω και που να τελειώσω. Το καλύτερο είναι να πάρω τα πράγματα απο την αρχή.

Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε ενας μαγειρικός διαγωνισμός που συνδιοργανώθηκε απο τα Τ.G.I.Fridays και τα Greek Food Blogs. Ο διαγωνισμός αυτός λεγόταν "Το δικό σου πιάτο στο μενού των T.G.I.Fridays". Οι food bloggers καλούνταν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν ένα πιάτο που να ταιριάζει στη φιλοσοφία των Fridays ώστε να μπει στο μενού τους.

Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ήταν πολλές και αξιόλογες ... 80 πιάτα δεν είναι και λίγα. Για τον τελικό επιλέχθηκαν τα 17 για να επικρατήσουν τελικά τα 3 τα οποία θα μπουν στο μενού των T.G.I.Fridays. Σε αυτό το διαγωνισμό έστειλα και εγω 2 πιάτα. Δεν κατάφεραν βέβαια να προκριθούν, αλλά μου άρεσε το να ψάχνω τι να φτιάξω, να μαγειρεύω και να στέλνω τις συμμετοχές μου. Τα δικά μου πιάτα ήταν μια σαλάτα και ενα σάντουιτς ... τις συνταγές θα σας τις ανεβάσω "εν καιρώ".

 

 

 

Για να φτάσουμε όμως στον τελικό, υπήρξαν συναντήσεις των food bloggers με τους Σεφ ώστε να ετοιμαστούν τα πιάτα. Μαγειρεύονταν τα πιάτα, δοκιμάζονταν, γίνονταν αλλαγές αν χρειαζόταν και τελικά καταλήγαν στο πως θα παρουσιαζόντουσαν στην επιτροπή. Είχαμε λοιπον προχθές την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου τον τελικό του διαγωνισμού. Ενας τελικός με την απαραίτητη αγωνία που όμως ήταν χαρούμενος και κεφάτος όπως είναι και το περιβάλλον των Fridays.

Στα T.G.I.Fridays στη Κηφισιά που έγινε ο τελικός, βρισκόντουσαν οι food bloggers-δημιουργοί των πιάτων, γνωστοί τους και φίλοι, και food bloggers που ήθελαν να ζήσουν απο κοντά τα δρώμενα. Για τους υπόλοιπους που ήθελαν να μάθουν τι γίνεται στον τελικό, τα Greek Food Blogs είχαν ετοιμάσει διαδικτυακή εκπομπή με αναμετάδοση όλου του τελικού. Αυτή την αναμετάδοση την παρουσιάσαμε η Αρτεμις και εγώ.

 

photo G.Detsis

 

Να ευχαριστήσω τον Γιώργο και την Βίκυ που μας εμπιστευτήκανε. Βέβαια εγω δεν είχα ξανακάνει κάτι τέτοιο, οπότε ενα αγχος το είχα. Θέλω να πω ότι το διασκέδασα και παρ'όλο που ήταν κάτι καινούριο αυτό για μένα νομίζω ότι τα κατάφερα. Η μέρα του τελικού ήταν μια γιορτή ... απίθανα πιάτα , χαρούμενα τα πρόσωπα των δημιουργών, αψογοι οι οικοδεσπότες. Ηταν μια διοργάνωση εκπληκτική. Τα TGIF και τα GFB είχαν φροντίσει να κυλήσουν όλα ομαλά και νομίζω ότι όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί το απόλαυσαν.

Τα πιάτα του τελικού ήταν το ενα καλύτερο απο το άλλο ... η κριτική επιτροπή είχε δύσκολο έργο και νομίζω ότι όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Για πάρτε μια γεύση ... μμμ

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι κυρίες της Επιτροπής, κα. Νικολέττα Στυλιανίδου, κα. Ερη Ανδριτσάκη, κα. Αρτεμις Τζίτζη και κα. Βάλια Παπαγεωργίου... xx αφου δοκίμασαν και τα 17 πιάτα, επέλεξαν τα 3 για το μενού των Fridays.

Creamy Corn Soup από το blog Madame Ginger
Spicy red pepper relish burger από το blog Tastefull
Blue cheese & Bacon Chicken burger από το blog The one with all the tastes

Πολλά πολλά συγχαρητήρια στις τρεις νικήτριες ... πολλά συγχαρητήρια και σε όλες τις συμμετοχές.

 

 

Εδω θέλω να πω για μια ακόμη φορά οτι οι οικοδεσπότες μας ήταν άψογοι. Οχι μόνο στο τεχνικό κομμάτι κατά την διάρκεια της προετοιμασίας των πιάτων. Αλλα και την ημέρα του τελικού που όλα έγιναν όπως έπρεπε. Δε η εξυπηρέτηση απο το προσωπικό ήταν άριστη, όπως πάντα άλλωστε. Εγώ απόλαυσα την ημέρα και ευχαριστήθηκα που γνώρισα απο κοντά τόσους bloggers είτε μέσα απο τις συνεντεύξεις, είτε στις κατ'ιδίαν συζητήσεις.

 

photo E.Kontoula

 

photo G.Detsis

 

 photo G.Detsis
 

photo G.Detsis
 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες απο αυτή την υπέροχη μέρα εδώ. Ελπίζω ότι θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες κινήσεις ώστε να εναποθέσουν οι food bloggers το λιθαράκι τους στον όμορφο κόσμο της μαγειρικής !

Συγχαρητήρια σε όλους λοιπόν !!!!!!!!