Εγκαταστάσεις ΑΒ Βασιλόπουλος

 

Πριν λίγο καιρό είχα την τύχη να προσκληθώ για ξενάγηση στις εγκαταστάσεις/αποθήκες της ΑΒ Βασιλόπουλος στα Οινόφυτα. Ανυπομονούσα για αυτή την ξενάγηση αφού θα έβλεπα απο πολύ κοντά τι γίνεται στα "παρασκήνια". Κάτι που με εξιτάρει μιας και πάντα αναρωτιέμαι για διάφορα πράγματα "πως" γίνονται.

Οι οικοδεσπότες μας, η ομάδα της ΑΒ - Αλεξία, Χρύσα, Πολυξένη, Μιχάλης, Διονύσης και η ομάδα της xplain - Δέσποινα, Στέλλα και Κατερίνα, ήταν ευγενέστατοι, μας έκαναν μια γενική ενημέρωση και ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν σε όλες τις απορίες/ερωτήσεις μας. Ηταν μια ξενάγηση στα "αδυτα" της επιχείρησης ... που βλέπεις πως παραλαμβάνονται τα τρόφιμα απο τους παραγωγούς, πως αποθηκεύονται και πως προωθούνται στα καταστήματα πώλησης.

 

 

 

Είναι απίστευτο πόση οργάνωση υπάρχει, πόση τάξη και καθαριότητα παντού.

 

 

 

Τα φρέσκα δε τρόφιμα τα βλέπεις και τα λιμπίζεσαι, αισθάνεσαι σαν να είσαι σε ένα τεράστιο μποστάνι με όλα τα καλούδια στα πόδια σου.

 

 

 

 

Η όλη εγκατάσταση έχει τα τελευταία τεχνολογικά μέσα για την αποθήκευση, κατανομή και προώθηση των προϊόντων. Οι θερμοκρασίες σε όλους τους χώρους ελέγχονται απο κομπιουτερ και είναι σε κάθε σημείο διαφορετική ανάλογα με το προϊόν που βρίσκεται εκεί. Από βαθμούς συντήρησης μέχρι βαθιάς κατάψυξης. Μας διαβεβαίωσαν ότι η ΑΒ με 73 χρόνια στα τρόφιμα, 250 καταστήματα και πάνω απο 10000 εργαζομένους, προσπαθεί να φέρει στον καταναλωτή τα καλύτερα, ποιοτικότερα και φρεσκότερα υλικά. Για να το πετύχει αυτό εφαρμόζει το σύστημα "Αγροδιασφάλισης" που σκοπό έχει, όπως μας ενημέρωσαν, την εφαρμογή μεθόδων για την παραγωγή ασφαλέστερων φρούτων και λαχανικών καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μας μίλησαν ακόμα και για την "Τράπεζα Τροφίμων" που έχω να ομολογήσω δεν είχα ξανακούσει. Οπως μας είπαν "η Τράπεζα Τροφίμων είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, που έχει αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης, συγκεντρώνει δωρεές σε τρόφιμα, αναψυκτικά και άλλα είδη, πριν από τη λήξη τους, σε καλή κατάσταση και ποιότητα και τα διανέμει δωρεάν σε ιδρύματα με περιορισμένους πόρους, που φιλοξενούν ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, ορφανά παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, άστεγους και άτομα που ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης." Σε αυτή λοιπόν την Τράπεζα στέλνει και η ΑΒ τα προιόντα που δεν έχουν λήξη αλλά λόγω της ημερομηνίας αυτής δεν προλαβαίνουν να τα διοχετεύσουν στα καταστήματα.

Και η ξενάγησή μας τελείωσε με ένα γεύμα που επιμελήθηκε ο γνωστός μας Σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου με τον βοηθό του Θάνο Σιδέρη.

 

 

Ολα τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν με συστατικά απο την ποικιλία των προϊόντων που υπάρχουν στην ΑΒ. Σας δίνω μια ιδέα του τι μας είχαν ετοιμάσει.

 

 

 

 
ανωθεν φωτο via ΑΒ

 

 

 

Αφού απολαύσαμε το γεύμα μας και βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες, οι οικοδεσπότες μας μάς δωρίσαν και μια τσάντα γεμάτη προϊόντα.

 

 

Με κάποια απο αυτά τα προϊόντα και με τις συνταγές που μας έστειλε η ΑΒ, αναπαρήγαγα τη σαλάτα με τα ντοματίνια του κ.Παπανδρέου την οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Αυτή η ημέρα ήταν γεμάτη και άκρως ενδιαφέρουσα. Ευχαριστώ την ΑΒ για αυτή την ευκαιρία.