Φρέσκα ζυμαρικά & Μαθήματα Μαγειρικής

 

Την αδυναμία μας σαν οικογένεια στα ζυμαρικά την γνωρίζετε. Και πόσο μάλλον αν είναι φρέσκα. Ισως θυμάστε ότι είχα παρακολουθήσει σεμινάριο για φρέσκα ζυμαρικά στο Recipease στο Λονδίνο. Ομως δεν έχασα την ευκαιρία να παρευρεθώ σε ανάλογο σεμινάριο και εδώ στην Αθήνα. Βρέθηκα λοιπόν καλεσμένη στα Cookery Club στον Αγιο Δημήτριο. Τα Μαθήματα Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής είναι ένα απο τα αντκείμενά τους. Σε έναν καλαίσθητο χώρο, άνετο και φωτεινό, η Λίλα και ο Νικος, έχουν στήσει μια κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη στην οποία παραδίδονται μαθήματα μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής και όχι μόνο.

 

 

Μπορείτε να δείτε όλες τις "εκπαιδευτικές" δραστηριότητες στο site τους. Απο τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται, εγώ επέλεξα για αρχή αυτό για τα φρέσκα ζυμαρικά. Λέω για αρχή γιατί τα σεμινάρια είναι πολλά, ενδιαφέροντα και άκρως οικονομικά, οπότε σου δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσεις παραπάνω απο ένα. Το τμημα στο οποίο συμμετείχα εγώ ήταν με λίγα άτομα και αυτό ήταν ότι έπρεπε ώστε να λύνονται όλες οι απορίες καθώς και να "βάλουμε" όλοι το χεράκι μας για την παρασκευή των ζυμαρικών.

Ο Σεφ Γιώργος Γαλλής ήταν ο "εκπαιδευτής" μας. Ενας επαγγελματίας που αγαπάει τρελλά αυτό που κάνει και ότι έχει σχέση με την κουζίνα. Κατανοητός και μεταδοτικός και πάνω απο όλα δεκτικός και πρόθυμος να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να εξηγήσει την παραμικρή λεπτομέρεια.

 

 

Μάθαμε τη βασική συνταγή (που οι περισσότεροι ξέρουμε) για να φτιάξουμε φρέσκα ζυμαρικά, αλλά και πώς μπορούμε να φτιάξουμε ζυμαρικά με γεύσεις και χρώματα. Χρωματίσαμε λαζάνια με πιπεριά, ραβιόλια με σπανάκι, και φυσικά φτιάξαμε σάλτσες για να τα συνοδεύσουμε και να τα αναδείξουμε.

 

 

Εχω να πω ότι παρ'όλο που τη βασική συνταγή την γνώριζα, έμαθα ενα σωρό καινούρια πράγματα και γενικά το σεμινάριο ήταν άκρως διαφωτιστικό. Να επισημάνω ότι πέρασα υπέροχα κατα τη διάρκεια του μαθήματος. Ηταν ενα μάθημα χαλαρό με όλους να συμμετέχουν, με απίστευτες ατάκες και γέλια ... το καταευχαριστήθηκα. Ο Σεφ δε τόσο προσιτός και έτοιμος να μοιραστεί τις γνώσεις του μαζί μας που αφού τελείωσε το μάθημα, συνεχίστηκε η κουβέντα για πολύ ακόμα με θέματα που αφορούσαν την "κουζίνα".

 

 

Αν θέλετε και εσείς να ζήσετε ότι και εγώ, δείτε το πρόγραμμα των μαθημάτων, διαλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει και απολαύστε το. Μείνετε συντονισμένοι γιατι είναι εθιστικά τα μαθήματα μαγειρικής και σε προσεχή ανάρτηση θα μοιραστώ μαζί σας και επόμενα που παρακολούθησα καθώς και συνταγές απο τις πολλές που "δουλέψαμε". Περισσότερες φωτογραφίες απο το σεμινάριο μπορείτε να βρείτε στο facebook.