Σεμινάριο μαγειρικής με μπύρα

 

Το σίγουρο είναι ότι η μπύρα πάει γάντι με το καλοκαίρι. Υπάρχουν όμως οι φανατικοί, που την απολαμβάνουν και το χειμώνα. Αυτά είναι δεδομένα που όλοι λίγο πολύ τα ξέρουμε.

 

 

Ποιός όμως ξερει ότι μπορείς να πιείς διαφορετική μπύρα ανάλογα με το τι είναι το πιάτο που τρώς ?

 

 

Ακόμα περισσότερο, ποιός γνωρίζει ότι μπορείς να συνοδεύσεις με μπύρα ένα γλυκό ? Εγώ πάντως το έμαθα τώρα. Μετά απο πρόσκληση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, παρακολούθησα ένα ενδιαφέρον σεμινάριο.

 

 

Στον ιδιαίτερο χώρο του DriskasTestKitchen, o Σεφ Β.Δρίσκας, μας είχε ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο μενού με ορεκτικό, κυρίως, γλυκό, τα οποία απολαύσαμε με την συνοδεία της ανάλογης μπύρας.

 

 

Μάθαμε γενικά για την μπύρα, τα χαρακτηριστικά της, πως να σερβίρουμε σωστά το κάθε είδος αλλά και πως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την μπύρα στη μαγειρική. Ηταν ενα απόγευμα άκρως εποικοδομητικό, με απίθανες γεύσεις και ιδιαίτερες μπύρες.