Αλμυρά μάφιν με αρακά, καρότα, ελιές και τυριά

 

Για τις λιγούρες ... Για "κάτι" επιπλέον στο τραπέζι μας ... Για "σνακ" στο γραφείο ή στο σχολείο ... Γιατί όχι για πρωινό ή ελαφρύ μεσημαριανό ... Νομίζω ότι είναι κατάλληλα για οποιαδήποτε ώρα και περίσταση.

Μιλάω για τα αλμυρά μάφιν που σας έχω σήμερα. Εγώ τα έφτιαξα πρώτη φορά για ενα πικ-νικ και έκτοτε βρίσκουν κατά καιρούς μια θέση στην καθημερινότητά μας. Φτιάχνονται εύκολα, ετοιμάζονται γρήγορα και τρώγονται ακόμα γρηγορότερα. Είμαι σίγουρη ότι θα τα αγαπήσετε και εσείς όπως και εμείς.

 

 

Tα υλικά όπως πάντα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσοχή στην προσθήκη του αλατιού γιατι ήδη τα τυριά και οι ελιές είναι αλμυρά. Εαν δεν έχετε διάθεση ή χρόνο για πολλά πολλά, χρησιμοποιείστε -αρακά κονσέρβα τον οποίο θα στραγγίξετε -ελιές συσκευασμένες, έτοιμες κομένες σε ροδέλες Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και καλαμπόκι. Τό βράζετε εσείς ή παίρνετε έτοιμο κονσέρβα.

Φυσικά αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και προσθέστε/αφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τη γεύση που σας αρέσει. Η δόση βγάζει 18-20 μάφιν ανάλογα με το πόσο θα γεμίσετε τις θήκες σας.

Καλή όρεξη

 
 

Υλικά :

 
  • 1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 250 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 120 γρ καρότα (τριμμένα)
  • 1 1/4 φλ. γάλα
  • 250 γρ. αρακά
  • 200 γρ. ελιές (χωρίς κουκούτσι,σε ροδελίτσες)
  • 90 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 90 γρ. εμμενταλ (τριμμένο)
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση :

 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180β.
  2. Βουτυρώνουμε τις μαφινοθήκες και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βγάζουμε τα κουκούτσια απο τις ελιές και τις κόβουμε ροδελίτσες.
  4. Ζεματάμε τον αρακά για 6-7 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τον στραγγίζουμε.
  5. Σε μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το μπεικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  6. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε καλά τα αυγά με το βούτυρο και το γάλα.
  7. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  8. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, τα τυριά, τον αρακά, τις ελιές και ανακατεύουμε.
  9. Μοιράζουμε το μίγμα στις μαφινοθήκες.
  10. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και ροδίσουν.
  11. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.