Πρασινάδα με μπέικον, τυρί και αυγό

 

Στην οικογένειά μας συνήθως προσπερνάμε το "πρωινό". Ενα καφέ και έξω απο την πόρτα. Βέβαια αυτό συμβαίνει τις καθημερινές.

Τα σαββατοκύριακα όμως του δίνουμε και καταλαβαίνει. Αναλόγως την ώρα που θα ξυπνήσουμε, προσφέρουμε στον εαυτό μας την απόλαυση του καφέ μετά συνοδείας. Είτε με φρυγανιές αλοιμένες με βούτυρο και μαρμελάδα, είτε με pancakes, είτε με κρουασάν σοκολάτας και λουκουμάδες.

Θα μου πείτε, τι δουλειά έχει η σαλάτα με το πρωϊνό ? Εμ ... όταν η ώρα ξυπνήματος είναι αργάμιση, τότε είναι που το στομάχι θέλει κάτι παραπάνω ... τι καλύτερο απο μια σαλάτα με διάφορα πράσινα λαχανικά, με τραγανιστό μπέικον, με τυρί cottage (προσέχουμε και τη σιλουέτα μας) και για να ολοκληρωθεί η πανδαισία με ένα (λεμε τώρα) τηγανιτό αυγό απο πάνω!!!!

Φυσικά μετά απο αυτή τη σαλάτα δεν νομίζω ότι θα υπάρχει διάθεση για μεσημεριανό. Αλλάξτε τα υλικά ανάλογα με το τι διαθέτετε στο ψυγείο σας και ανάλογα με τη γεύση σας. Και αν αποφασίσετε να μην φάτε πρωϊνό, αυτή η σαλάτα νομίζω ότι είναι ότι πρέπει για γεύμα.

 

 

Υλικά : 

 
  • 2 φλ. ανάμικτα λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, μαρούλι σγουρό, λόλα κόκκινη) 
  • 5 φέτες μπέικον 
  • 50 γρ. τυρί cottage 
  • 1 αυγό 
  • 1 κ.σ. ξύδι 
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα dijon 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι, πιπέρι
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φέτες του μπέικον και τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές. 
  2. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας ώστε να συγκρατήσει τα περίσσια λίπη. 
  3. Αφήνουμε στην άκρη 
  4. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ξύδι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο ώστε να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. 
  5. Σε ένα πιάτο βάζουμε τα πλυμένα και χοντροκομμένα λαχανικά μας. 
  6. Προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε μπουκιές. 
  7. Απο πάνω προσθέτουμε το cottage και περιχύνουμε με το dressing. Αφήνουμε στην άκρη. 
  8. Στο τηγάνι που ετοιμάσαμε το μπέικον, τηγανίζουμε το αυγό. 
  9. Προσθέτουμε το τηγανιτό αυγό στη σαλάτα μας, αλατοπιπερώνουμε και απολαμβάνουμε.
 

 

Προσαρμοσμένη συνταγή απο epicurious.com