Μιλφέιγ Ντομάτας

 

Το μυαλό σας πήγε σε γλυκάκι? Οχι .. αλμυρό έχουμε. Γιατί "μιλφέιγ" λοιπόν? "Μιλφέιγ" σημαίνει όπως γνωρίζετε "χίλια φύλλα" και ονομάζεται έτσι το γνωστό σε όλους μας γλυκό με τη σφολιάτα. Ομως ονομάζονται "μιλφέιγ" και οι συνταγές που έχουν στρώσεις και είναι αλμυρές. Ετσι έχουμε ... μιλφέιγ μελιτζάνας, μιλφέιγ λαχανικών ή μιλφέιγ ντομάτας.

Μιλφέιγ ντομάτας λοιπόν σήμερα. Ενα γευστικότατο ορεκτικό με απίθανο συνδυασμό απο ντομάτα και κατίκι. Δε, τα αρωματικά απογειώνουν το κατά τα άλλα απλό πιάτο μας. Αν δεν είστε φίλοι με το κατίκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα μαλακιά, cottage cheese ή ακόμα και φρέσκια μοτσαρέλα. Συνδυάστε τις γεύσεις που σας αρέσουν.

Είναι άκρως ευπαρουσίαστο και φυσικά εύκολο στην παρασκευή του.

 

 

Υλικά : 

 
  • 3 ντομάτες μεγάλες & ώριμες 
  • 200 γρ κατίκι 
  • 12 πιτούλες (μικρες) 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη 
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. 
  2. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό 
  3. Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα 2/3 απο το βασιλικό. 
  4. Ανακατεύουμε καλά 
  5. Τοποθετούμε ένα πιτάκι σε ένα πιάτο. 
  6. Βάζουμε μία ροδέλα ντομάτας πάνω στο πιτάκι. 
  7. Ραντίζουμε με ελάχιστο απο το μίγμα λαδιού. 
  8. Παίρνουμε μία κουταλιά κατίκι και το απλώνουμε πάνω από την ντομάτα. 
  9. Τοποθετούμε ακόμα ένα πιτάκι πάνω απο το τυρί. 
  10. Βάζουμε μία ακόμα ντομάτα απο πάνω. 
  11. Ξαναραντίζουμε με το λάδι. 
  12. Απλώνουμε απο πάνω μια κουταλιά κατίκι
  13. Τελειώνουμε βάζοντας ενα πιτάκι στην κορυφή. 
  14. Περιχύνουμε με μίγμα ελαιόλαδου και γαρνίρουμε με λίγο απο τον βασιλικό που έχουμε κρατήσει. 
  15. Επαναλαμβάνουμε την όλη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
 

Tips

 
  • Για να μην αρχίσει και γέρνει το δημιούργημά σας μέχρι να το σερβίρετε, καρφώστε ενα ξύλινο καλαμάκι για να το σταθεροποιήσετε.
  • Μπορείτε να ζεστάνετε ελάχιστα τις πιτούλες στο φούρνο μικροκυμάτων ώστε να είναι λίγο πιο μαλακές.
  • Update : Η Αρτεμις είχε μια πολύ ωραία ιδέα γιαυτό την αναφέρω .. αντί για τις μικρές πιτούλες αυτές μπορείτε να βάλετε και μικρές αραβικές. Θα γίνουν οι στρώσεις πιο λεπτές .. οπότε προσθέστε στρώσεις.