Κοτόπουλο γεμιστό με μυρωδικά

 

Το κοτόπουλο είναι βασική διατροφή της οικογένειάς μου. Είναι στο τραπέζι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Ψητό, τηγανιτό, κοκκινιστό, λεμονάτο, σχάρας ... οπως και να μαγειρευτεί πάντα εξαφανίζεται.

Αυτή τη φορά δοκίμασα μια συνταγή που το ήθελε γεμιστό. Στήθος κοτόπουλου γεμιστό με βασιλικό και μαϊντανό, παρεούλα με λιαστή ντομάτα και φέτα. Αρχισε να γουργουρίζει η κοιλίτσα σας ? Η απόλαυση έρχεται όταν το τρως.

Ενα ζουμερό κοτόπουλο που κρύβει μέσα του γεύσεις αγαπημένες και αρώματα γαργαλιστικά. Ημουν σίγουρη ότι θα ήταν ενα γευστικό πιάτο μόνο διαβάζοντας τα υλικά. Και δεν έπεσα έξω. Και συν τοις άλλοις ... είναι εύκολο να ετοιμαστεί. Θα πρότεινα να το συνοδεύσετε με ρύζι basmati ή ακόμα θα ταίριαζε με σπιτικό πουρε.

... γιαμμμ !...

 

 

Υλικά : 

 
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό φρέσκο 
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό φρέσκο 
  • 8 λιαστές ντομάτες 
  • 1 κ.γ. λάδι απο τις λιαστές ντομάτες 
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο 
  • 100 γρ φέτα 
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι 
  • 1/2 κ.γ. δενδρολίβανο 
  • πιπέρι 
  • 2 στήθη κοτόπουλου (4 κομμάτια) 
  • 2 κ.σ. λάδι για το τηγάνισμα
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το μαϊντανό και το βασιλικό.
  2. Σε ενα μπωλ ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το βασιλικό, τις λιαστές ντομάτες. 
  3. Προσθέτουμε το λάδι απο τις ντομάτες, το σκόρδο πολτοποιημένο και το ξύσμα λεμονιού. 
  4. Κατόπιν προσθέτουμε τη φέτα τρίβοντάς την με τα χέρια μας. 
  5. Προσθέτουμε πιπεράκι. 6. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη. 
  6. Παίρνουμε το ένα κομμάτι απο το στήθος, παραμερίζουμε το παραφίλετο και απο την μέσα μεριά κόβουμε κατά μήκος σχηματίζοντας μια "τσέπη" προσέχοντας να μην κόψουμε το κρέας πέρα-πέρα. 
  7. Κάνουμε το ίδιο και στα υπολοιπα 3 κομμάτια. 
  8. Χωρίζουμε τη γέμιση σε 4 μέρη (πανω σε ενα ξύλο κοπής ιδανικά) . 
  9. Παίρνουμε το ενα κομμάτι και τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στην "τσέπη" που έχουμε δημιουργήσει, πατικώνοντάς την και διπλώνοντας το παραφίλετο να αγκαλιάσει την "τσέπη". 
  10. Βάζουμε τις 2 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
  11. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι με το παραφίλετο/τσέπη απο την πάνω μεριά. 
  12. Παίρνουμε ενα αντικολλητικό χαρτί στο μέγεθος του τηγανιού και το βρέχουμε καλά κάτω απο τη βρύση μας. Το τοποθετούμε σαν καπάκι στο τηγάνι. 
  13. Αφήνουμε να μαγειρευτούν τα κοτόπουλα, γύρω στα 15 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι που και που για να μην μας κολλήσουν. 
  14. Μετά απο αυτό το χρόνο, τα κοτόπουλα πρέπει να έχουν πάρει χρώμα απο κάτω. Τα γυρίζουμε, προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τα σκεπάζουμε ξανά με το χαρτί και με ένα βαρύ καπάκι τα πατικώνουμε ώστε να ξεροψηθούν. 
  15. Ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά. 
  16. Μεταφέρουμε σε πιάτο και κόβουμε σε λοξά κομμάτια. 
  17. Περιχύνουμε με τους χυμούς απο το τηγάνι και σερβίρουμε.
 

 

Συνταγή του J.Oliver

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found