Αλμυρά cupcakes με frosting γιαουρτιού & μπέικον

 

Και αφήνοντας ένα ακόμα Food4Good να γίνει ανάμνηση, ας θυμηθούμε τι έφτιαξα εγώ για την εκδήλωση.

Αλμυρά cupcakes με frosting γιαουρτιού και μπέικον. Μια εύκολη και γευστική συνταγή που η εμφάνιση του τελικού αποτελέσματος είναι χάρμα οφθαλμών.

 
Photo A.Tsipis
 

Σήμερα λοιπόν μοιράζομαι τη συνταγή μαζί σας, προτρέποντάς σας να την φτιάξετε. Δεν έχει δυσκολίες. Ακολουθήστε τα βήματα όπως τα περιγράφω και θα έχετε σίγουρη επιτυχία. Προσθέστε ή αφαιρέστε υλικά ανάλογα με τη γεύση σας. Το frosting και τα μπέικον για την διακόσμηση μπορείτε να τα ετοιμάσετε και απο την προηγούμενη ώστε να μειώσετε το χρόνο ετοιμασίας. Μία σημείωση έχω μόνο. Το frosting είναι λίγο πικάντικο γιαυτό προσέξτε την προσθήκη της μουστάρδας ώστε να μην σας βγει καυτερό.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

 

 

Υλικά (για περίπου 15 κομ) :

 
  • 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ 
  • ¼ κ.γ αλάτι 
  • ¼ κ.γ. πιπέρι 
  • 300 ml γάλα 
  • 60 γρ βιτάμ (λιωμένο) 
  • 1 αυγό 
  • 100 γρ τυρί cheddar (τριμμένο) 
  • 100 γρ καρότο (τριμμένο) 
  • 100 γρ μπέικον (ψιλοκομμένο)
Για το frosting & τη διακόσμηση 
  • 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1 κ.γ μουστάρδα σκόνη 
  • 3 λωρίδες μπέικον
 

Eκτέλεση : 

 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200β. 
  2. Τοποθετούμε χαρτάκια cupcake σε μαφινοθήκες και αφήνουμε στην άκρη. 
  3. Σε ένα μικρό μπωλ αναμιγνύουμε το γάλα, το λιωμένο βιτάμ και τα αυγά. 
  4. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι. 
  5. Ενώνουμε τα μίγματα των δύο μπωλ και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. 
  6. Προσθέτουμε το cheddar, τα καρότα και το μπέικον και ανακατεύουμε απαλά. 
  7. Μοιράζουμε στις μαφινοθήκες γεμιζοντάς τες κατά τα ¾ και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Για το frosting 
  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά. 
  2. Το βάζουμε σε κορνέ και διατηρούμε στο ψυγείο.
Για το μπέικον της διακόσμησης 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200β. 
  2. Σε ένα ταψί καλυμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε μία-μία τις λωρίδες του μπέικον. 
  3. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά. 
  4. Αφαιρούμε τα λίπη και ψήνουμε για ακόμα 5-7 λεπτά μέχρι τα μπέικον να γίνουν τραγανά. 
  5. Βγάζουμε απο το φούρνο και κόβουμε την κάθε λωρίδα σε 5-6 κομμάτια. 
  6. Αφήνουμε στην άκρη. Οταν τα cupcakes κρυώσουν, με το κορνέ βάζουμε frosting και καρφώνουμε απο πάνω 1 κομματάκι μπέικον.
 
Photo maintanos.com