Οσομπούκο με λευκή σάλτσα

 

Το osso bucco (μοσχαρίσιο κότσι) δεν το χρησιμοποιούμε αρκετά, μπορούμε να φτιάξουμε όμως απίθανο φαγητό.

Συνήθως γίνεται με κόκκινη σάλτσα, εδώ όμως θα φτιάξουμε την παραλλαγή με άσπρη σάλτσα.

 

Υλικά :

 
  • 4 κομμάτια (ροδέλες) μοσχαρίσιο κότσι 
  • ¼ φλ ελαιόλαδο 
  • 1/3 κούπας βούτυρο ανάλατο 
  • 3 φλ λευκό κρασί 
  • 1 λεμόνι 
  • 20 γρ ψιλοκομμένο μαϊντανό 
  • Αλεύρι 
  • Αλάτι και πιπέρι
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Πλένουμε το κρέας μας και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Καλύπτουμε το μοσχαρίσιο κότσι καλά με αλεύρι. 
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ψηλά τοιχώματα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να σταματήσει να αφρίζει το βούτυρο. Εάν δεν έχουμε τηγάνι αρκετά μεγάλο για να χωρέσουν όλα τα κομμάτια σε μια στρώση, χρησιμοποιούμε δυο μικρότερα. Προσθέτουμε τα κομμάτια στο τηγάνι βάζοντάς τα σε μια στρώση.
  3. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Γυρίζουμε το κρέας και ροδίζουμε και την άλλη πλευρά, προσθέτουμε και εδώ αλάτι και πιπέρι. 
  4. Προσθέτουμε αρκετό λευκό κρασί σχεδόν να καλύψει το κρέας. 
  5. Μειώνουμε τη θερμοκρασία ώστε να σιγοβράζει. Καλύπτουμε με ένα καπάκι. Σιγοβράζουμε για 2 1/2 ώρες. 
  6. Παίρνουμε λεπτές φλούδες λεμονιού και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. 
  7. Αφαιρούμε το κρέας και το διατηρούμε ζεστό σε ένα πιάτο. Επειδή το κρέας θα ειναι αρκετά μαλακό ώστε να φεύγει από το κόκαλο, καλό θα ήταν η σπάτουλά μας να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να κρατηθούν τα κομμάτια ανέπαφα. 
  8. Προσθέτουμε τη φλούδα λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό στη σάλτσα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για αρκετά λεπτά ώστε η σάλτσα να πιει τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά και ξεκολλάμε τυχόν υπολείμματα κρέατος από το τηγάνι συνεχίζοντας το ανακάτεμα ώστε να μην μας καεί η σάλτσα. 
  9. Βγάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε πάλι στο τηγάνι τα κομμάτια του κρέατος. 
  10. Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε για 3-5 λεπτά να ζεσταθεί το κρέας και σερβίρουμε με τη σάλτσα πάνω στο κρέας.

Καλη επιτυχία

 

Συνταγή απο allrecipes.com

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found