Πιπερονάτα

 

Λαδερό φαγητάκι για σήμερα. Οσο ακόμα υπάρχουν οι μελιτζάνες δοκιμάστε το.

Τρώγεται χλιαρό όπως όλα τα λαδερά αλλά ευχάριστα και κρύο. Βούτες με ψωμάκι φρέσκο επιτρέπονται.

Τη συνταγή μου την έχει δώσει η πεθερά μου. Μου έχει πεί ότι είναι Κερκυραϊκή αλλά δεν είμαι σίγουρη πόσο σωστό είναι αυτό. Πάντως εμείς την τιμάμε ασχέτου προελεύσεως.

 

Υλικά :

 
  • 4 μελιτζάνες μέτριες τσακώνικες
  • 4 πιπεριές πράσινες μέτριες
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 3 ντομάτες ώριμες λίγο λάδι
  • αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • Λίγο σέλινο
 

Εκτέλεση :

 
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομματάκια καθώς και τις πιπεριές.
  2. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια.
  3. Τρίβουμε τις δύο ντομάτες να γίνουν σχεδόν πολτός και κόβουμε κομματάκια την άλλη ντομάτα.
  4. Τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα με λίγο λαδάκι, προσθέτοντας και λίγο σέλινο.
  5. Οταν μαραθούν καλά ρίχνουμε αλάτι και ένα κουταλάκι γλυκού ζάχαρη.
  6. Τα αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράσουν.
  7. Τα σβήνουμε και είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη !

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found