Γαλατόπιτα αλμυρή

 

Ερχεται μια μέρα ο σύζυγος και μου ζητάει να του φτιάξω γαλατόπιτα ... όχι ομως γλυκιά αλλά αλμυρή.

Ψάχνοντας στο ιντερνετ, δεν ήταν και εύκολη υπόθεση η εύρεση της αλμυρής εκδοχής αυτής της πίτας, αλλά οι συνταγές της παρέας με έβγαλαν για άλλη μία φορά ασπροπρόσωπη. Την έφτιαξα λοιπόν την αλμυρή γαλατόπιτα και ευχαριστήθηκε ο σύζυγος.

 

Υλικά : 

 
  • 1 lt φρέσκο γάλα 
  • 3 κ σ σιμιγδάλι (χοντρό) 
  • 3 κ σ σιμιγδάλι (ψιλό) 
  • 1 κ σ μαργαρίνη 
  • 3 αυγά 
  • 500 γρ. φέτα 
  • αλάτι 
  • 1 κρόκος αυγού
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180β. 
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το βούτυρο και το αλάτι και βράζουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και να γίνει χυλός. 
  3. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε την φέτα. 
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε τη βάση με λιγη φρυγανιά . 
  6. Βάζουμε το μίγμα στο ταψί. 
  7. Χτυπάμε τον κρόκο και τον ρίχνουμε πάνω στο μίγμα ώστε να γίνει μία κρούστα όταν ψηθεί. 
  8. Ψήνουμε στους 180β μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found