Αλμυρά
Ταρτάκια αλμυρά
Καλημέρα σας, σουπίτσα ακόμα δεν έχω βάλει στη διατροφή μας ... μάλλον θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει έρθει ο χειμώνας ακόμα παρολο που τουρτουρίζω!!!
Εχω μια συνταγή σήμερα της φίλης μου της Κρυσταλλίας που είναι μούρλια!! Τρώγεται χειμώνα και καλοκαίρι οπότε ..εδώ είμαστε.
Ταρτάκια αλμυρά. Η Κρυσταλλία στη συνταγή δίνει ενδεικτικά κάποια υλικά αλλά σαφέστατα μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Οι ιδέες ευπρόσδεκτες ... βάλτε τες στα σχόλια και για μας που μπλοκάρει το μυαλό και η φαντασία.
Υλικά :
ζύμη
- 200 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. τυρί τριμμένο
- λίγο πιπέρι
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
γέμιση
- Μανιτάρια κομμένα σε κομματάκια
- Λίγο κέτσαπ
- Πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
- Ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια
- Μπέικον ψιλοκομμένο
Εκτέλεση :
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Καθώς τα υλικά αρχίζουν να γίνονται μια μάζα, προσθέτουμε και το αυγό.
- Χτυπάμε με πιο γρήγορη ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να γίνει μια μπάλα.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα.
- Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης.
- Βάζουμε τη ζύμη στα φορμάκια τάρτας και από πάνω κομμάτι λαδόκολλας με τα βαριδάκια ή το ρύζι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτα περίπου στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
- Στα τελευταία 5 λεπτά τα ξεσκεπάζουμε από τα βαρίδακια και τα ψήνουμε για λίγο έτσι.
- Στο μεταξύ έχουμε σωτάρει τα υλικά για τη γέμιση και όταν ξεφορμάρουμε τα ταρτάκια τα γεμίζουμε με τη γέμιση.
- Τα τοποθετούμε στον ζεστό φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή όρεξη και καλό σαββατοκύριακο
Comments
- No comments found
Login to post a comment
Post comment as a guest