Πικάντικο χοιρινό

 

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.

Τη σημερινή συνταγή την εχω απο τη φίλη μου τη Ρουλα.

 

Υλικά : 

 
  • 1 κιλό χοιρινό σε μπουκίτσες(η Ρούλα προτιμάει μπούτι) 
  • 2 κουτάκια μπύρας 
  • 4 - 5 κ.σ. μουστάρδα 
  • 2 - 4 κ.σ. μέλι 
  • Λάδι για το ρόδισμα 
  • Αλάτι, πιπέρι
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Μαρινάρουμε το κρέας μέσα στην μπύρα (1ο κουτάκι) τουλάχιστον 2-3 ώρες ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 
  2. Το στραγγίζουμε, και ροδίζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι.
  3. Όταν έχει ροδίσει, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μισό απο το 2ο κουτάκι μπύρας, κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί (να μαλακώσει). Το αφήνουμε έως ότου αρχίσει να καραμελώνει. 
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη μπύρα (του 2ου κουτιού), την μουστάρδα και το μέλι και ανακατεύουμε καλά ώσπου έχουμε μια σάλτσα. 
  5. Την σάλτσα αυτή, την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το χοιρινό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει λίγο.
  6. Σερβίρουμε
 

Tips

*Πουρές ή πιλάφι είναι το τέλειο συνοδευτικό για αυτό το πιάτο.
*Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μαϊντανό και σκόρδο για εξτρα άρωμα.
*Πολύ ωραία προσθήκη είναι και τα μανιτάρια.

 

Καλή όρεξη