Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

 

Καλημέρα σας. Κλασσικό πιάτο σήμερα που όλοι μας έχουμε μαγειρέψει κάποια στιγμή για την οικογένειά μας.

 

Υλικά :

 
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1/4 κιλού μακαρονάκι κοφτό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • αλάτι πιπέρι
 

Εκτέλεση :

 
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι.
  2. Το βάζουμε σε αλατισμένο νερό και το βράζουμε.
  3. Οταν βράσει το βγάζουμε απο το νερό και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κρατάμε το νερό για να το προσθέσουμε στο φαγητό αργότερα.
  4. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε περάσει απο τον τρίφτη και ανακατεύουμε.
  6. Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα μας, προσθέτουμε τα κομμάτια του χταποδιού και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό που κρατήσαμε απο το βράσιμο του χταποδιού, αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το μακαρονάκι μας.
  8. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του.
  9. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει το ζυμαρικό μας και προσθέτουμε ζωμό σε περίπτωση που χρειαστεί.
 

Tips

*Αν θέλουμε μπορούμε να σβήσουμε το φαγητό μας με ενα ποτηράκι λευκό κρασί.
*Το νερό που προσθέτουμε είναι ανάλογο με το πόσο ζουμερό θέλουμε το μακαρονάκι.

 

Καλή ορεξη

 

Η συνταγή είναι της Σοφίας Σκούρα.

Post comment as a guest

0
  • No comments found