Καβουρμάς σε πήλινο

 

Καλημέρα. Σήμερα έχουμε ένα ορεκτικό ιδιαίτερο. Πανεύκολο. Βρήκα τις προάλλες σε ένα μαγαζί στον Πειραιά καβουρμά πολύ καυτερό και επειδή ο σύζυγος είναι φαν των καυτερών, αγόρασα λίγο να του φτιάξω.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο καβουρμάς αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους. Παρασκευάζεται από βοδινό και πρόβειο κρέας και καρυκέυματα.(πηγή : miran ).

Τη συνταγή για το σημερινό ορεκτικό την βρήκα στο blog της κας Σ.Σπανού .

 

Υλικά : 

 
  • 150 γρμ καβουρμά 
  • 1 φέτα τυρί φέτα 
  • 1 ροδέλα ντομάτα 
  • 1 καυτερή πιπεριά κατά προτίμηση 
  • 2 κομματάκια σκόρδο 
  • πολύ λίγο αλάτι 
  • λίγο μπουκοβο
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Σε ένα μικρό πήλινο τοποθετούμε το κομμάτι του καβουρμά κάτω και συνέχεια τη φέτα την ντομάτα, το σκόρδο και την πιπεριά . 
  2. Το ψήνουμε στους 180 στο γριλ για 10 λεπτά . 
  3. Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου λάδι γιατί ο καβουρμάς θα βγάλει λίπος. Αν είναι πολύ και δεν το θέλετε, μπορείτε να το στραγγίξετε .
  4. Πασπαλίζετε με το μπουκοβο και τρώγετε ζεστό .
 

Tips

*Εγώ συνήθως βάζω περισσότερη ποσότητα καβουρμά στη βάση του πήλινου. Τόση ώστε να καλυφθεί ο πάτος και συνεχίζω με την ίδια λογική όλα τα υλικά. Μια στρώση φέτα, μια στρώση ντομάτα.
*Πιπεριά βάζω ότι έχω στο σπίτι.
*Σκόρδο αν δεν έχετε φρέσκο, πασπαλίστε με σκόνη.

 

Καλή σας όρεξη

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found