Πρασινάδα με ανθότυρο και παντζάρια

 

Καλή σας εβδομάδα. Το καλοκαιρι ήρθε για να μείνει. Τι καλύτερο απο σαλατούλα για γεύμα ή δείπνο?

Ελαφρύ, γρήγορο, δροσερό και γευστικό το πιάτο μας σήμερα. Σαφέστατα οι πρασινάδες εδώ είναι ενδεικτικές. Εσείς αλλάξτε τα λαχανικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

 

Υλικά :

 
  • 1 μαρούλι σγουρό πράσινο
  • 1 μαρούλι σγουρό κόκκινο
  • 1/2 ματσάκι ρόκα
  • 1 iceberg
  • 100 γρ ανθότυρο
  • 2 πατζάρια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι & πιπέρι
 

Εκτέλεση :

 
  1. Πλένουμε τα λαχανικά μας πολύ καλά και τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
  2. Κόβουμε το ανθότυρο σε κυβάκια
  3. Βράζουμε ή ψήνουμε τα πατζάρια μας, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κυβάκια
  4. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε μπωλ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το κρασί, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
  5. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα λαχανικά μας, το ανθότυρο, τα πατζάρια και περιχύνουμε με την βινεγκρετ.
 

Καλή όρεξη

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found