Αλμυρά
Πρασινάδα με ανθότυρο και παντζάρια
Καλή σας εβδομάδα. Το καλοκαιρι ήρθε για να μείνει. Τι καλύτερο απο σαλατούλα για γεύμα ή δείπνο?
Ελαφρύ, γρήγορο, δροσερό και γευστικό το πιάτο μας σήμερα. Σαφέστατα οι πρασινάδες εδώ είναι ενδεικτικές. Εσείς αλλάξτε τα λαχανικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Υλικά :
- 1 μαρούλι σγουρό πράσινο
- 1 μαρούλι σγουρό κόκκινο
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- 1 iceberg
- 100 γρ ανθότυρο
- 2 πατζάρια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 3 κ.σ. λευκό κρασί
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση :
- Πλένουμε τα λαχανικά μας πολύ καλά και τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
- Κόβουμε το ανθότυρο σε κυβάκια
- Βράζουμε ή ψήνουμε τα πατζάρια μας, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κυβάκια
- Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε μπωλ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το κρασί, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα λαχανικά μας, το ανθότυρο, τα πατζάρια και περιχύνουμε με την βινεγκρετ.
Καλή όρεξη
Comments
- No comments found
Login to post a comment
Post comment as a guest