Ντιπ με Καραμελωμένα Κρεμμύδια

 

Τι θυμήθηκα πάλι; Τις εποχές που χρησιμοποιούσα κατά κόρον συσκευασίες έτοιμων παρασκευασμάτων για να μαγειρέψω. Οχι ότι τώρα δεν τα έχω στο σπίτι, αλλά τα έχω μετριάσει στο ελάχιστο. Κάποιες παλιές εποχές λοιπόν, έπαιρνα την συσκευασμένη κρεμμυδόσουπα, ξέρετε αυτά τα σακουλάκια με τα αφυδατωμένα κρεμμύδια, την ανακάτευα με γιαούρτι, την έβαζα ψυγείο και είχα έτοιμο το κρεμμυδοντίπ μου.

Απο τότε όμως που άρχισα να "ψάχνομαι" στη μαγειρική και έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ, αυτά τα προιόντα μπήκαν λίγο στην άκρη και επιστρατεύονται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Βρέθηκα λοιπόν σε μια εκδήλωση που το catering το είχαν αναλάβει οι foodqueens. Ενα ντιπάκι που είχαν ετοιμάσει και με ενθουσίασε ήταν με καραμελωμένα κρεμμύδια και φυσικά ζήτησα τη συνταγή.

Η γλυκιά μου Χ.Βλαχούλη (μία εκ των foodqueens) την μοιράστηκε μαζί μου και εγώ με τη σειρά μου μαζί σας. Η αλλαγή που έκανα εγώ είναι ότι αφαίρεσα λίγο τυρί κρέμα και πρόσθεσα λίγο γιαουρτάκι για πιο ελαφριά γεύση. Τη συνταγή για την sour cream που χρειάζεται μπορείτε να τη βρείτε εδώ. Εχω να σας πω ότι το ντιπ αυτό έχει πάρει πολλά συγχαρητήρια απο όσους το έχουν δοκιμάσει. Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε και εσείς άμα το φτιάξετε.

Ξέρω, θέλει λίγο χρόνο για το καραμέλωμα του κρεμμυδιού αλλά το τελικό αποτέλεσμα σε αποζημιώνει.

Καλή όρεξη

 
 

Υλικά :

 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 
  • 300 γρ. sour cream 
  • 150 γρ. τυρί κρέμα 
  • 60 γρ. γιαούρτι
 

Εκτέλεση :

 
  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. 
  2. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
  3. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε τα κρεμμύδια να χρυσίσουν/καραμελώσουν περίπου μισή ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
  5. Τα περνάμε απο το μούλτι προσέχοντας να μην γίνουν πολτός. 
  6. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μπωλ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη sour cream, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. 
  7. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα, για να δέσουν οι γεύσεις.