Τοστ αλα Γαλλικά

 

Τα φαγητά που είναι "χαμαιλέοντες" πολύ μου αρέσουν. Και λέγοντας "χαμαιλέοντες" εννοώ αυτά που μπορείς να τα σερβίρεις σε οποιοδήποτε γεύμα ... πρωινό, μεσημεριανό ακόμα και στο βραδυνό. Ενα τέτοιο πιάτο είναι και το σημερινό.

Πολλοί θα το θεωρούσαν "σνακ" αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω ... είναι τόσο πλούσιο που σε χορταίνει, άρα ιδανικό να σε κρατήσει αν το φας στο πρωινό σου, ελαφρύ αν το έχεις για γεύμα και φυσικά μια εύκολη λύση για βραδυνό.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε σίγουρα υπάρχουν στο ψυγείο μας ανα πάσα στιγμή. Στην βασική συνταγή του Σεφ Ν.Μακρυμίχαλου, εγώ αντικατέστησα τις φέτες εμμενταλ με cheddar και το βραστό ζαμπόν με βραστή γαλοπούλα.

Καλή όρεξη

 
 
 

Υλικά:

 
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ 
  • 4 φέτες τυρί έμμενταλ (ή τσένταρ) 
  • 4 φέτες βραστό ζαμπόν (ή βραστή γαλοπούλα) 
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 
  • 2 αυγά 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 40 ml ηλιέλαιο 
  • 80 γρ. τριμμένο τυρί έμμενταλ
 

Εκτέλεση:

 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180β. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε την κρέμα, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε με σύρμα. 
  3. Γεμίζουμε ανα δύο φέτες τοστ με φέτες ζαμπόν και τυρί. 
  4. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι. 
  5. Περνάμε τα τοστ απο το μίγμα της κρέμας και τα σωτάρουμε στο τηγάνι και απο τις δύο πλευρές. 
  6. Τα βγάζουμε απο το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ταψί. 
  7. Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα τοστ. 
  8. Προσθέτουμε στο μίγμα που θα περισσέψει το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. 
  9. Περιχύνουμε το μίγμα πάνω απο τα τοστ που έχουμε στο ταψί.
  10. Γυρίζουμε το φούρνο μας στο γκριλ και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. 
  11. Σερβίρουμε ζεστά.
 

Post comment as a guest

0
  • No comments found