Χοιρινή πανσέτα με Jack Daniel's sauce

 

Τη λατρεμένη Jack Daniel's sauce εκτός απο το να τη φάτε με ένα κουταλάκι, μπορείτε να την βάλετε και σε κρεατικά και να απογειώσετε τη γεύση τους. Είναι υπέροχη σε παϊδάκια ή σε φτερούγες κοτόπουλου.

Εγω την χρησιμοποίησα σε πανσέτες και η γεύση είναι απίθανη. Τις πανσέτες συνήθως τις κάνουμε στα κάρβουνα. Αυτή τη φορά τις έβαλα στο φούρνο. Ψήθηκαν, περιχύθηκαν με Jack Daniel's σως και ξαναμπήκαν στο γκριλ για το τελείωμα. Μμμμμμ ... μούρλια.

Ευκολάκι η συνταγή. Φροντίστε τα κομμάτια πανσέτας που θα αγοράσετε να έχουν περίπου το ίδιο πάχος ώστε να ψηθούν όλα στον ίδιο χρόνο. Ο χρόνος εξαρτάται απο το μέγεθός τους αλλά και απο την θερμοκρασία που βγάζει ο φούρνος σας. Μην τα παραψήσετε στο πρώτο στάδιο. Βγάλτε τα όταν "κρατάνε" λίγο, γιατι θα τα βάλετε και στο γκριλ και δεν θέλουμε το τελικό αποτέλεσμα να είναι κρατσανιστό.

Καλή όρεξη.

 
 

Υλικά :

 
  • 10 τεμ. χοιρινή πανσέτα 
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 3-4 κ.σ. σάλτσα Jack Daniel's
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190β. 
  2. Σε ένα ταψι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αραδιάζουμε τις πανσέτες. 
  3. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. 
  4. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. 
  5. Βγάζουμε απο το φούρνο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε τις πανσέτες στο γκριλ μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να κάνει φουσκάλες. 
  6. Σερβίρουμε.