Σάλτσα Jack Daniel's

Οσοι απο εσάς με ακολουθείτε στο Instagram ή στο Facebook, θα έχετε διαπιστώσει ότι βρίσκομαι στα T.G.I.Fridays ουκ ολίγες φορές. Κάποιες φορές για κάποια εκδήλωση στην οποία είμαι καλεσμένη και πολλές άλλες γιατί έχω πάει για γεύμα/δείπνο. Ναι, θα το ομολογήσω (αν δεν το έχετε καταλάβει απο μόνοι σας ή δεν το έχετε διαβάσει σε άλλη ανάρτησή μου) ότι λατρεύω τα Fridays. Είναι ο συνδυασμός του ωραίου φαγητού με το άνετο περιβάλον και το χαρούμενο προσωπικό που με κάνει να επιλέγω να τρώω συχνά πυκνά εκεί. Εχω επισκεφθεί τα 8 απο τα 9 υποκαταστήματά τους και μου έχει κάνει εντύπωση ότι απολαμβάνω σε όλα την ίδια ποιότητα στο φαγητό αλλά και στο σέρβις.

Ενα απο τα αγαπημένα μου πιάτα είναι οι φτερούγες κοτόπουλου με την σάλτσα Jack Daniel's. Αχ αυτή η σάλτσα. Μου έχει κλέψει την καρδιά. Εγώ που δεν είμαι του πολύ καυτερού/πικάντικου την έχω λατρέψει. Μπορώ να την φάω ανετότατα και σκέτη ... χιιχιχιχ

Είχα την τύχη λοιπόν, πριν απο πολύ καιρό, να μας παραχωρήσουν τα Fridays την συνταγή αυτή της σάλτσας σε μία εκδοχή για οικιακή χρήση. Μια εκδοχή που είναι τόσο κοντά σε αυτό που γευόμαστε στα εστιατόρια !!! Την έχω φτιάξει αρκετές φορές και την απολαμβάνω αλλά είναι άλλο πράγμα όταν υπάρχει όλο το πακέτο, περιβάλλον/φαγητό/σέρβις. Αυτή τη σάλτσα θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Για εσάς που θέλετε να την ευχαριστηθείτε και στο σπίτι αλλά και για εσάς που βρίσκεστε μακριά και δεν έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε τα T.G.I.Fridays.

Είναι μια συνταγή που δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, θέλει μόνο λίγο προσοχή να μην την συμπυκνώσετε πάρα πολύ ! Η πυκνοτητά της πρέπει να είναι σφιχτή αλλά να ρέει.

Απολαύστε την.

 

Υλικά :

 
  • 2 κ.γ. φυτικό λάδι 
  • 125 ml κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 8 ml ουίσκι Jack Daniel's 
  • 60 ml μηλόξυδο 
  • 2 κ.σ. σόγια σως 
  • 1/4 κ.σ. ταμπάσκο 
  • 60 ml ζωμό βοδινού 
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν 
  • 225 γρ. ζάχαρη σκούρα καφέ
 

Εκτέλεση :

 
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. 
  2. Προσθέτουμε το ουίσκι το ξύδι τη σόγια, το ταμπάσκο, το ζωμό και το καγιέν. 
  3. Ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα στο 1/2 του αρχικού όγκου. 
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί. 
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η πυκνότητα της σάλτσας να είναι σαν σιρόπι. Αυτό θα μας πάρει 10-15 λεπτά. 
  6. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε μπωλ που ακουμπά σε παγάκια μενερό και την κρυώνουμε. 
  7. Διατηρούμε στο ψυγείο.
 
 

Post comment as a guest

0
  • No comments found