Κοτόπουλο με κρούστα μαγιονέζας και αρωματικής γαλέτας

Κοτόπουλο. Το κρέας νομίζω που προτιμάνε οι περισσότεροι. Οι τρόποι μαγειρέματος αμέτρητοι. Παρ'όλα αυτά, το κοτόπουλο είναι λιγάκι αδιάφορο ως προς την γεύση. Θέλει ενα αλατοπίπερο και κανα μπαχαρικό για να αναδειχτεί .

Η σημερινή συνταγή το απογειώνει. Αν και χρησιμοποιούμε στήθος, που γενικά είναι το πιο "στεγνό" μέρος απο το κοτόπουλο, η κρούστα το κρατάει ζουμερό και τα μπαχαρικά του δίνουν μια απίθανη γεύση. Είναι ένα πιάτο το σημερινό που το φτιάχνω αρκετά συχνά και κάθε φορά γίνεται λουκούμι.

Την αρωματική φρυγανιά μπορείτε να την κρατήσετε στο ψυγείο για αρκετό καιρό και να πανάρετε και άλλα κρεατικά. Λίγη προσοχή μόνο δώστε στο χρόνο ψησίματος .. μην το παραψήσετε αλλά και μην το αφήσετε ωμό.

Καλή όρεξη

 
 

Υλικά : 

 
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη 
  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο (φιλέτο) 
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα 
  • 4 κ.γ. αρωματική γαλέτα
αρωματική γαλέτα 
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι 
  • 1 κ.γ. βασιλικός 
  • 2 κ.σ. μαϊντανός 
  • 2 φλ. τριμμένη φρυγανιά 
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • 1 κ.γ. σκόρδο 
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Ετοιμάζουμε την γαλέτα ανακατεύοντας όλα τα υλικά πολύ καλά. 
  2. Αποθηκεύουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς και διατηρούμε στο ψυγείο. 
  3. Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε την μαγιονέζα με την παρμεζάνα. 
  4. Σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα φιλέτα μας. 
  5. Καλύπτουμε το κάθε φιλέτο με μίγμα μαγιονέζας/παρμεζάνας. 
  6. Πασπαλίζουμε με αρωματική γαλέτα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210C για 20-25 λεπτά