Ντιπ με τόνο

Μου τρώνε τις αναρτήσεις !!!!! Ναι καλά ακούσατε, μου τρώνε τις αναρτήσεις. Μα θα μου πείτε ... τα φαγητά των αναρτήσεων είναι για να τρώγονται. Θα συμφωνήσω ... ΑΛΛΑ αφού φωτογραφηθούν θα πω εγώ. Γιατι αν "εξαφανιστούν" τα πιάτα πριν απο την φωτογράφιση, ανάρτηση τέλος. Και αυτό μου συμβαίνει (και σε εσάς φαντάζομαι) ουκ ολίγες φορές.

Τη σημερινή συνταγή, ας πούμε, την έφτιαξα 5 φορές σε διάστημα δύο εβδομάδων χωρίς να καταφέρω να την φωτογραφίσω και χρειάστηκε μια 6η φορά για να δει το φως της δημοσιότητας. Τι τραβάω και εγώ η κακομοίρα η food blogger!

Συνταγή λοιπόν σήμερα αγαπημένη. Μου την έχει δώσει ο φίλος Παύλος, αρκετά χρόνια πριν. Την έχω φτιάξει αμέτρητες φορές και είναι πάντα καλοδεχούμενη και εισπράττει πέραν του δέοντος κολακευτικά σχόλια. Είναι εύκολη, γρήγορη, κυρίως νόστιμη και μπορεί να σερβιριστεί με οποιοδήποτε κυρίως πιάτο. Δε, όταν θέλετε κάτι για σνακ ή να συνοδεύσετε ένα ποτήρι κρασί, νομίζω είναι η λύση.

Ετοιμάστε την, βάλτε την στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρετε. Απλώστε το ντιπ σε φρυγανιές ή μίνι φρυγανάκια, σε κρακερ, σε φέτες μπαγκέτας ή φρυγανισμένο ψωμί. Βάλτε το ντιπ σε μπωλ και συνοδέψτε μπαστουνάκια καρότου, αγγουριού, σέλερυ ή τσιπς πατάτας. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και απολαύστε το.

 
 

Υλικά : 

 
  • 320 γρ. τόνο σε νερό (2 κονσέρβες) 
  • 215 γρ. μαγιονέζα 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα 
  • 1 κ.γ. άνιθο ψιλοκομμένο
 

Εκτέλεση :

 
  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. 
  2. Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να δέσουν οι γεύσεις.
 
 

Post comment as a guest

0
  • No comments found