Αλμυρά μπισκότα με τυριά και λιαστή ντομάτα

Και σε πιάνει μια λιγούρα. Νοιώθεις το στομάχι σου να σε τραβάει. Θέλεις κάτι να φάς. Κάτι λίγο, κάτι απλό, κάτι που απλώς να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Αλλά αναρωτιέσαι τι να είναι αυτό? Γλυκό ή αλμυρό? Κάποιες φορές υπερισχύει το γλυκό, κάποιες το αλμυρό. Για το γλυκό είμαι σίγουρη ότι "τσιμπάτε" λίγη σοκολατίτσα ... εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω. Οταν όμως θέλετε κάτι αλμυρό, τι διαλέγετε? Μια φρυγανιά? Λίγο τυράκι?

Οτι και αν ήταν αυτό, ξεχάστε το. Σας έχω ενα υπέροχο αλμυρό σνακ. Μπισκοτάκι με διάφορα τυριά και λιαστή ντομάτα. Εχει απίθανη γεύση και το μεγεθός του το κάνει ιδανικό για τις "δύσκολες" ώρες. Ετοιμάστε μια δόση και θα έχετε το ιδανικό σνακ για αρκετές μέρες και για ότι ώρα το χρειαστείτε. Το cheddar που περιέχει, του δίνει την ιδιαίτερη γεύση, ενώ η λιαστή ντομάτα, του δίνει λίγη ένταση.

Είναι εύκολο στην παρασκευή του και δεν χρειάζεται να προσέξετε τίποτα ιδιαίτερα. Εχετε τα υλικά σας σε θερμοκρασία δωματίου, τρίψτε και ψιλοκόψτε τα πριν αρχίσετε να αναμιγνύετε. Για πιο βουτυρένια γεύση έχω χρησιμοποιησα το Flora με βούτυρο. Μου έδωσε την μυρωδιά και τη γεύση του βουτύρου χωρίς να γίνει "βαρύ".

Καλή επιτυχία

 
 

Υλικά :

 
  • 170 γρ. Flora με βούτυρο 
  • 170 γρ. τυρί cheddar (τριμμένο) 
  • 100 γρ. τυριά διάφορα (τριμμένα) 
  • 10-15 λιαστές ντομάτες 
  • 2 αυγά 
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη 
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα καπνιστή 
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι 
  • 1 κ.γ. εστραγκόν
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το Flora, τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα. 
  3. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  4. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε για λίγο. Αφήνουμε στην άκρη. 
  5. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μουστάρδα, την πάπρικα και το αλάτι. 
  6. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
  7. Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα να ενωθούν. 
  8. Παίρνουμε μια κουταλιά απο το μίγμα και πλάθουμε μπαλάκι. 
  9. Το πιέζουμε σε σχήμα δίσκου πάχους 1 εκ. περίπου. 
  10. Βάζουμε τα μπισκότα μας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα. 
  11. Ψήνουμε για περίπου 20 λετπά μέχρι να ροδίσουν.
 
 

Προσαρμοσένη συνταγή απο flora.gr

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found