Παστιτσάδα

 

Καλημέρα σας. Νομίζω ότι τελείωσα με τα γλυκά .. Λόγω της γιορτής προχθές, έφαγα τόοοοοσα γλυκά ... Δεν θέλω να ξαναδώ γλυκό για την επόμενη εβδομάδα (καλά μην το πάρετε και τοις μετρητοίς αυτό που λέω).

Γιαυτό θα το γυρίσουμε στο αλμυρό σήμερα. Κλασσική συνταγή (πιστεύω) απο την Κέρκυρα έχουμε σήμερα. Την τελευταία φορά που βρέθηκα στην Κέρκυρα για διακοπές, πριν 3-4 χρόνια, η "Παστιτσάδα" ήταν το φαγητό που παραγγέλναμε σε όποιο εστιατόριο και να πηγαίναμε. Μεγάλες διαφορές δεν υπήρχαν απο μαγαζί σε μαγαζί ... άλλαζε λίγο η ποσότητα των μπαχαρικών. Τα μακαρόνια με την τρύπα όμως ήταν το δεδομένο. Κάπου είδα να χρησιμοποιούνται τα μακαρόνια τα γνωστά για το παστιτσιο αλλά και κάπου σερβίραν το πιάτο με τα πιο λεπτά μακαρόνια με τρύπα.

Εγω έφτιαξα την εκδοχή με τα πιο λεπτά μακαρόνια. Η πατσιτσάδα είναι απλό φαγάκι που μόνο με την προσθήκη της κανέλας και του γαρύφαλλου σου δίνει την ιδιαίτερη γεύση ! Φτιάξτε την, απολαύστε την και αν βρεθείτε στην Κέρκυρα, δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

 
 

Υλικά : 

 
  • 1/2 κιλό μακαρόνια με τρύπα 
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα ή μπούτι) 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο 
  • 100 ml ελαιόλαδο 
  • 100 ml κρασί λευκό 
  • 3 ποτήρια ζεστό νερό 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1/2 κ.γ. κανέλα 
  • 1/4 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο 
  • αλάτι & πιπέρι
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας. Κόβουμε σε μερίδες. 
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. 
  3. Σωτάρουμε τα κομμάτια κρέατος στο ελαιόλαδο. 
  4. Οταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. 
  5. Προσθέτουμε και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ελάχιστα προσέχοντας μην μας καεί. 
  6. Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. 
  7. Προσθέτουμε τον πελτέ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το νερό και αλατοπιπερώνουμε. 
  8. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα του. 
  9. Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια.
  10. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  11. Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο σερβίρουμε βάζοντας σε πιάτο μια μερίδα μακαρόνια και απο πάνω το κρέας με τη σαλτσούλα. 
  12. Μπορούμε μόλις είναι έτοιμο το κρέας να το αφαιρέσουμε απο την κατσαρόλα και να ρίξουμε τα βρασμένα μακαρόνια στην σάλτσα και να ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού η σάλτσα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το κρέας και σερβίρουμε.
 
 

Συνταγή από εδώ

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found