Μακαρόνια στο τηγάνι

 

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα Τι ιστορία και αυτή με τις ποσότητες του φαγητού. Μαγειρεύεις λίγο, χρειάζεσαι και άλλο. Μαγειρεύεις περισσότερο, περισσεύει. Συχνά πυκνά η ποσότητα φαγητού που ετοιμάζω δεν είναι όση ακριβώς χρειάζεται και συνήθως είναι επιπλέον. Φτιάχνω μακαρόνια με κρέας κοκκινιστό ... περισσεύει κρέας ... φτιάχνω νέα δόση μακαρόνια για την επόμενη μέρα και ... περισσεύουν μακαρόνια ... και αντε πάλι απο την αρχή.

Για να μην συμβαίνει αυτό και καταλήγουμε να τρώμε για μέρες ατελείωτες παραπλήσια φαγητά, ανάλογα με το τι περισσεύει προσπαθώ να τα αξιοποιώ διαφορετικά. Αν περισσέψει κρέας, θα το βάλω σε σάντουιτς ή θα το βάλω γέμιση σε πίτα. Αν περισσέψουν μακαρόνια τα ανακατεύω με τυριά και ζαμπόν και τα κάνω ένα γρήγορο σουφλέ ή τα βάζω στο τηγάνι για κάτι διαφορετικό.

Σήμερα λοιπόν σας έχω λύση για τα μακαρόνια. Σαφέστατα αν σας αρέσει η ιδέα μπορείτε να βράσετε μακαρόνια και να φτιάξετε αυτό το πιάτο οποιαδήποτε στιγμή. Τα μακαρόνια στο τηγάνι είναι μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε ότι έχετε στο ψυγείο σας.

 
 

Υλικά : 

 
  • Μακαρόνια βρασμένα 
  • 2 ασπράδια αυγού 
  • 15 ml γάλα 
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη 
  • αλάτι και πιπέρι 
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού 
  • 60 γρ μοτσαρέλα τριμμένη 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα ασπράδια, το γάλα, το μαϊντανό, την παρμεζάνα και το ξύσμα. 
  2. Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και αλατοπιπερώνουμε. 
  3. Ανακατεύουμε καλά ώστε τα μακαρόνια να καλυφθούν απο το μίγμα και αφήνουμε στην άκρη. 
  4. Σε ενα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. 
  5. Βάζουμε την μισή ποσότητα απο τα μακαρόνια και τα απλώνουμε στο τηγάνι έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. 
  6. Προσθέτουμε σε στρώση τη μοτσαρέλα.
  7. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια πιεζοντάς τα σε στρώση. 
  8. Τηγανίζουμε την κάθε πλευρά για περίπου 8 λεπτά.