Χούμους

 

Φυσικά δεν μπορείς να φτιάξεις φαλάφελ και να μην φτιάξεις το συνοδευτικό χούμους. Ετσι έκανα και εγώ.

Το χούμους δεν δυσκολεύει καθόλου αφού ούτως ή άλλως μουλιάζεις τα ρεβύθια για τα φαλάφελ. Οπότε το να φτιάξεις και το χούμους είναι πανεύκολο. Βέβαια και φαλάφελ αν δεν φτιάξετε, το χούμους είναι καταπληκτικό συνοδευτικό και για άλλα πιάτα.

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει μια "λεμονάτη" γεύση που απογειώνει το πιάτο. Ναι .. ναι .. ήταν και αυτό μέσα στην παραγγελία της κόρης, μαζί με τα φαλάφελ ... αφού δεν με έβαλε να φτιάξω και τις πίτες, πάλι καλά!! Οταν το φτιάξετε, αυξομειώστε το λεμόνι ανάλογα με τη γεύση που σας αρέσει. Οσο για το λάδι εκτός απο ελαιόλαδο μπορείτε να βάλετε σησαμέλαιο για περισσότερο άρωμα.

Καλή όρεξη

 

 

Υλικά : 

 
  • 250 γρ ρεβύθια 
  • 1/4 φλ. ζωμό απο τα ρεβύθια 
  • 2 κ.σ. ταχίνι 
  • χυμο απο 1 λεμόνι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Βάζουμε τα ρεβύθια σε μπωλ με νερό που να τα σκεπάζει και τα μουλιάζουμε αποβραδίς. 
  2. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για περίπου μισή ώρα. 
  3. Οταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε κρατώντας 1/4 φλ. νερό απο το ζουμί. 
  4. Πολτοποιούμε τα ρεβύθια σε μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπωλ. 
  5. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στα ρεβύθια.
  6. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το ζουμί, λίγο λίγο και όσο χρειαστεί ώστε να είναι το χούμους μαλακό και αφράτο.
 

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found