Ταραμοσαλάτα της Μαμάς μου

 

Η σημερινή συνταγή θα σας φανεί περίεργη ... Ισως κάποιοι απο σας να μορφάσετε διαβάζοντας τα υλικά ... Μπορεί να πείτε ότι δεν είναι πρέπον ... αλλά είμαι σίγουρη ότι κάποια στιγμή της ζωής σας εχετε αγοράσει έτοιμα μίγματα για τις παρασκευές σας. Και εγώ το έχω κάνει και το έχω ομολογήσει ήδη σε παλαιότερη ανάρτησή μου. Πακέτα για μπεσαμέλ, πουρέ πατάτας, σούπες, σαντιγύ κ.α. Βέβαια όταν κάνεις την απόπειρα και φτιάξεις μια συνταγή απο την αρχή με τα υλικά όπως πρέπει, αποφεύγεις τα έτοιμα παρασκευάσματα και τα χρησιμοποιείς μόνο σε κρίση.

Η σημερινή συνταγή έχει πακέτο παρασκευής πουρέ που προσθέτεις νερό. Ξέρω, θα μπορούσα να φτιάξω τον πουρέ απο την αρχή αλλά ήθελα να πετύχω την γεύση όπως την θυμόμουν οπότε είπα να μην αλλάξω τίποτα. Η Καθαρά Δευτέρα που τρώμε παραδοσιακά την ταραμοσαλάτα έχει περάσει, αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν έχω την συνταγή αυτή στο blog μου. Και μιας και είναι η συνταγή της μαμάς μου και μου φέρνει μνήμες απο την παιδική ηλικία, αποφάσισα να "ανεβάσω" αυτή τη συνταγή για να υπάρχει καταγεγραμμένη. Για να φέρω τη γεύση εκεί που την ήθελα και την θυμόμουν έκανα αρκετές απόπειρες.

Οταν τα κατάφερα ήρθε η αγαλίαση. Τι φοβερό αυτό με τη γεύση απο την παιδική μας ηλικία. Και πόσο δύσκολο είναι να αναπαράγεις τα φαγητά που συνήθιζες να τρως σαν παιδί και που είναι χαραγμένα στη γευστική μνήμη. Οταν η ποιότητα των υλικών αλλάζει με τα χρόνια, όταν ακόμα και η ίδια μας η γεύση αλλάζει, θέλει μεγάλη προσπάθεια να ανασύρεις τη γεύση απο τα παλιά. Αισθάνεσαι όμως δικαίωση και πληρότητα όταν έστω πλησιάσεις. Αχ ...αυτή η ταραμοσαλάτα!!

 
 

Υλικά : 

 
 • 150 γρ ταραμά κόκκινο 
 • 100 γρ ταραμά λευκό 
 • 1 πακέτο πουρέ πατάτας 
 • 300 ml νερό 
 • χυμό απο 2 λεμόνια 
 • 2 μεγάλα κρεμμύδια 
 • 1 σκελίδα σκόρδο 
 • 150 ml ελαιόλαδο
 

Εκτέλεση : 

 
 1. Τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη.
 2. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια. 
 3. Ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας αδειάζοντας το φάκελο του πακέτου σε ένα μπωλ και προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί για να έχουμε ενα πουρέ βελούδινο. 
 4. Προσθέτουμε τους ταραμάδες, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε . 
 5. Κατόπιν προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι. 
 6. Δοκιμάζουμε και ανάλογα με τη γεύση μας προσθέτουμε λάδι ή λεμόνι.