Ψευτοτυρόπιτα

 

Μου αρέσει να παιδεύομαι στην κουζίνα. Υπάρχουν όμως φορές που το εύκολο και γρήγορο μου λύνει τα χέρια. Οταν έχω να ετοιμάσω ένα φαγητό που χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία ή προσοχή όσο ετοιμάζεται, ένα γρήγορο ορεκτικό είναι ότι πρέπει. Ακόμα και όταν θέλω να συμπληρώσω το κυρίως πιάτο αλλά δεν υπάρχει χρόνος για πολλά-πολλά η σκέψη μου πάει σε κάτι που θα γίνει χωρίς κόπο.

Η ψευτοτυρόπιτα αυτή είναι μία απο τις συνταγές που έχω γραμμένες στα χιλιάδες χαρτάκια μου. Την πρωτοδοκίμασα στην πεθερά μου και μου άρεσε πολύ σαν γεύση. Οταν δε μου είπε πόσο εύκολα γίνεται, ξετρελάθηκα. Σαν άπειρη νοικοκυρά τότε, με χαροποιούσαν οι απλές και εύκολες συνταγές οπότε την κατέγραψα και την έφτιαξα ουκ ολίγες φορές όλα αυτά τα χρόνια. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη σε φιλικά τραπέζια και με έχει σώσει όταν δεν κατεβαίνει ιδέα για συνοδευτικό.

Ετσι λοιπόν, έχοντας μια σουπίτσα για κυρίως αυτή τη φορά, η πιτούλα αυτή ήρθε και έδεσε στο μενού μας. Είναι μια πιτα που δεν έχει φύλλο, γιαυτό η πεθερά μου την έλεγε ψευτοτυρόπιτα, ενα ανακάτεμα όλα τα υλικά και στο φούρνο. Απλούστατο αλλά γευστικό.

 

 

Η συνταγή που έχω εγώ είναι με μέτρηση σε κεσεδάκια. Αδειάζουμε τα κεσεδάκια και με αυτά μετράμε τα υπόλοιπα υλικά (2 κεσεδάκια γιαούρτι, 1 κεσ. κεφαλογραβιέρα, 1 κεσ. cheddar, 1 κεσ. μαργαρίνη, 1 κεσ. φαρίνα) αλλά εγώ την μετέτρεψα σε γραμμάρια. Νομίζω ότι κάποιους ίσως τους βολέψει καλύτερα. Παρ'όλα αυτά, τα υλικά αυξομειώστε τα κατά βούληση.

Αρχικά την προγραμμάτιζα να την "ανεβάσω" λίγο αργότερα, αλλά μετά απο μαζική απαίτηση των συναδελφων του συζύγου, άλλαξε το πρόγραμμα. Βλέπετε έδωσα μερικά κομμάτια στο σύζυγο να πάρει μαζί του για κολατσιό, τα μοιράστηκε με τους συναδελφους και όλοι θέλαν τη συνταγή. Αποφάσισα λοιπόν να την μοιραστώ μαζί σας σήμερα γιατί νομίζω ότι είναι μια καλή πρόταση για αύριο Τσικνοπέμπτη. Θα συμπληρώσει τα κρεατικά σας και χωρίς ταλαιπωρία.

Ιδού λοιπόν.

 
 

Υλικά : 

 
  • 400 γρ. γιαούρτι (2 κεσεδάκια) 
  • 500 γρ. τυρί φέτα 
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα 
  • 150 γρ. cheddar 
  • 200 γρ. μαργαρίνη 
  • 150 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει) 
  • 4 αυγά 
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 
  • 1 κ.σ. άνιθο 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • φρυγανιά τριμμένη
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200β. 
  2. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο. 
  3. Τα ψιλοκόβουμε. 
  4. Τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα και το cheddar (εάν δεν τα έχουμε αγοράσει τριμμένα). 
  5. Με ένα πηρούνι, ή με το χέρι μας κάνουμε την φέτα τρίμμα. 
  6. Λιώνουμε τη μαργαρίνη 
  7. Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά μας (εκτός απο τη φρυγανιά) και ανακατεύουμε. 
  8. Αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι γιατί η φέτα είναι αρκετά αλμυρή) και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  9. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. 
  10. Ρίχνουμε το μίγμα μας και με μία σπάτουλα απλώνουμε να πάει παντού και να έχει το ίδιο πάχος σε όλα τα σημεία. 
  11. Πασπαλίζουμε απο πάνω τριμμένη φρυγανιά. 
  12. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα απο πάνω.
 
 

Post comment as a guest

0
  • No comments found