Μελιτζάνες με Μοσχαρι Κοκκινιστό

 

Ισως δεν είναι ακόμα η εποχή της μελιτζάνας. Ομως όταν βρίσκεις στη λαϊκή τις ιδανικές μελιτζάνες, δεν μπορείς να αντισταθείς. Ετσι λοιπόν προμηθεύτηκα στρογγυλές, σφιχτές και χωρίς χτυπήματα μελιτζάνες και ανασκουμπώθηκα.

Η αρχική μου σκέψη ήταν να φτιάξω τα γνωστά μας "παπουτσάκια" αλλά στην πορεία άλλαξα γνώμη (πρώτη φορά μου ξανασυμβαίνει...χιχιχι). Θυμήθηκα το πιάτο που έφαγα πέρυσι σε μία ταβέρνα στον Πόρο. Αντί για κιμά, είχε χρησιμοποιήσει κοκκινιστό κρέας που μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Αυτό ήταν λοιπόν, θα το έφτιαχνα και εγώ με μοσχαράκι.

Το κρέας το έκοψα μπουκίτσες για να τρώγεται ευκολότερα αλλά και για να είναι σχεδόν ετοιμο μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες. Αντί για μπεσαμέλ έβαλα τριμμένα τυριά που είχα στο ψυγείο ώστε να μειώσω τις παρασκευές. Εγινε ενα φαγητό υπέροχο χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Δοκιμάστε το !

 
 

Υλικά : 

 
  • 6 μελιτζάνες φλάσκες 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • 500 γρ. μοσχάρι (κομμένο σε μπουκιές) 
  • 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο) 
  • 500 γρ. χυμο ντομάτας 
  • 1/2 κ.γ. κανέλα 
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι 
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 3 ποτήρια νερό (ζεστό) 
  • 200 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη) 
  • 200 γρ. cheddar (τριμμένο)
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους180β. 
  2. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατα μήκος, να σχηματιστούν βαρκούλες. 
  3. Χαράζουμε την ψίχα χωρίς να την αφαιρέσουμε. 
  4. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη. 
  5. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες μας σε λαδωμένο ταψί. 
  6. Τις ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου μια ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσέχουμε μην τις παραψήσουμε. 
  7. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το κοκκινιστό μας. 
  8. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας μας. 
  9. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. 
  10. Προσθέτουμε το χυμό, το νερό και τα μπαχαρικά. 
  11. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο το κρέας και να έχει μείνει λιγη σάλτσα. 
  12. Βγάζουμε τις μελιτζάνες απο το φούρνο και τις γεμίζουμε με το κρέας. 
  13. Μοιράζουμε τα τριμμένα τυριά πάνω απο το κρέας και ψήνουμε στο φούρνο για ακόμα μισή ώρα, μέχρι να λιώσουν και να χρυσίσουν τα τυριά.
 
 

Post comment as a guest

0
  • No comments found