Αλμυρά
Λουκάνικα με πιπεριές
Ενα απο τα φαγητά πρώτων βοηθειών είναι και το σημερινό. Γρήγορο και χωρίς πολύ κόπο και δεν χρειάζεται να είσαι εξπέρ στην κουζίνα για να βγει νόστιμο. Τρώγεται μόνο του με την συνοδεία φρέσκου ψωμιού αλλά μπορείτε να το συνοδεύσετε ίσως με πατάτες τηγανιτές ή ενα ωραίο ρυζάκι.
Βασικό υλικό τα αγαπημένα λουκάνικα. Σίγουρα η πρώτη μας σκέψη για τα λουκάνικα είναι να τα ψήσουμε στο μπάρμπεκιου ή να τα τηγανίσουμε. Ομως νομίζω ότι και η σημερινή συνταγή είναι εξίσου γευστική. Αν "τσιμπήσετε" δε το μπούκοβο λιγάκι είναι ότι πρέπει για μπύρες ! Μην ξεχάσετε το φρέσκο ψωμί για τις βούτες στη σάλτσα.
Καλή όρεξη
Υλικά :
- 3 λουκάνικα χωριάτικα (ροδέλες)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κίτρινη, 1 κόκκινη)
- 1 κουτί χυμό ντομάτας ή 3 μέτριες ντομάτες φρέσκιες
- 50 γρ κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση :
- Ετοιμάζουμε τα υλικά μας. Κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2εκ τα λουκάνικα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και κόβουμε τις πιπεριές μπαστουνάκια.
- Βάζουμε τις 2 κ.σ. απο το λάδι μας σε κατσαρολίτσα να ζεσταθεί και σωτάρουμε τα λουκάνικα.
- Οταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρολίτσα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μας.
- Οταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νεράκι.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για περίπου 20 λεπτά.