Γλυκά
Σοκολατάκια με αλάτι
Το θέμα γεύσης είναι υποκειμενικό. Κάποιοι προτιμούν τις κλασσικές γεύσεις, κάποιοι τις ιδιαίτερες, κάποιοι τις καυτερές και πάει λέγοντας. Σε κάποιους αρέσει να δοκιμάζουν καινούριες γεύσεις, σε κάποιους όχι.
Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία ανθρώπων. Τολμώ και δοκιμάζω νέες γεύσεις και συνδυασμούς υλικών. Και αυτό ισχύει, είτε πρόκειται για φαγητό είτε για γλυκό.
Την αγάπη μου για την σοκολάτα την έχω ομολογήσει. Οπότε, οι συνδυασμοί με σοκολάτα με ιντριγκάρουν. Θυμάστε τα σοκολατάκια με το πιπέρι καγιέν!
Σήμερα λοιπόν, έχουμε σοκολατάκια με αλάτι. Είμαι σίγουρη ότι τα έχετε ακούσει. Αξίζει όμως να τα δοκιμάσετε αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Ο συνδυασμός των δύο αντίθετων υλικών, προκαλεί μια έκρηξη γεύσης. Είναι πανεύκολα, μόνο λίγη προσοχή χρειάζεται, να μην το παρακάνετε στο αλάτι ώστε να μην καταλήξετε με παστά σοκολατάκια.
Υλικά :
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. ψίχα φυστικιού (ψιλοκομμένη)
- 50 γρ. φιλέ αμύγδαλου
- 10 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση :
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180β.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και απλώνουμε τα φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 2 περίπου λεπτά προσέχοντας μην καούν.
- Βγάζουμε απο το φούρνο, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τα βάζουμε πάλι στο φούρνο για άλλο ένα λεπτό.
- Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπαιν-μαρί.
- Στρώνουμε ένα μεγάλο δίσκο με αντικολλητικό χαρτί.
- Οταν λιώσει η σοκολάτα, παίρνουμε μια κουταλιά την βάζουμε στο αντικολλητικό χαρτί και την απλώνουμε με το κουτάλι ώστε να σχηματίσουμε στρογγυλά διαμέτρου περίπου 5εκ.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη σοκολάτα, δουλεύοντας αρκετά γρήγορα για να μήν μας σφίξει η σοκολάτα.
- Βάζουμε σε κάθε σοκολατάκι όσο είναι ακόμα ρευστό, λίγα φυστίκια και λίγα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι.
- Βάζουμε το δίσκο στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα ώστε να σφίξουν τα σοκολατάκια.
- Βγάζουμε απο το ψυγείο και προσεχτικά αφαιρούμε τα σοκολατάκια απο το αντικολλητικό χαρτί.