Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/saborcoo/public_html/media/foundry/3.1/libraries/cssmin.php on line 2236

Κουραμπιέδες

 

Το σετ των Χριστουγέννων είναι γνωστό. Μελομακάρονα-Κουραμπιέδες. Οταν ακούς μελομακάρονα σκέφτεσαι κουραμπιέδες και το αντίθετο. Είμαι σίγουρη ότι σε όλα τα σπίτια υπάρχουν και τα δύο αυτά γιορτινά γλυκά. Σίγουρα κάποιοι προτιμούν το ένα απο το άλλο, αλλά άσχετα με το τι μας αρέσει, θέλουμε να προσφέρουμε και τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.

Συνταγή για μελομακάρονα σάς έδωσα, οπότε σήμερα σας έχω συνταγή για κουραμπιέδες. Μια συνταγή εύκολη και με νόστιμο αποτέλεσμα. Με το απαραίτητο αμυγδαλάκι, ολόκληρο ή κομμάτια. Και φυσικά με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του βουτύρου ... μμμμ

Καλή επιτυχία

 

 

Υλικά : 

 
  • 300 γρ. βούτυρο γάλακτος 
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 600 γρ. αλεύτρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1/2 κ.γ. baking powder 
  • 1 βανιλίνη 
  • 25 γρ. ρούμι μαύρο 
  • 125 γρ. αμύγδαλα 
  • άχνη για πασπάλισμα
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160β. για 15 λεπτά. 
  2. Βγάζουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα απο το φούρνο και τα χοντροκόβουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη. 
  3. Στο μπωλ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να έχουμε μια κρέμα. 
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανιλίνη. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. 
  5. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και χτυπάμε για 1 λεπτό. 
  6. Βάζουμε και το ρούμι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 4 λεπτά. 
  7. Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170β. για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 
  9. Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. 
  10. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη.
 

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found