Κρέμα ζαχαροπλαστικής

 

Πήρα τον αυγοδάρτη και έγλυψα ότι περίσσευμα υπήρχε επάνω του. Ούτε πλύσιμο δεν χρειαζόταν μετά. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ σε αυτή την πηχτή κρεμούλα που είχε παγιδευτεί ανάμεσα στα συρματάκια. Και να φανταστείτε ότι δεν ήταν σοκολάτα.

Μια ταπεινή κρέμα ζαχαροπλαστικής ήταν. Αλλά έπρεπε να τσεκάρω αν μου είχε πετύχει ... δεν έπρεπε ? Εγώ φταίω που δεν το κατάλαβα αμέσως ? (χιιχχι) ... λίγο ακόμα και θα άρχιζα να δοκιμάζω απο το μπωλ. Οπως καταλάβατε έφτιαχνα κρέμα ζαχαροπλαστικής που χρειαζόμουν για ένα γλυκό.

Η κρέμα ζαχαροπλαστικής έχει εφαρμογή σε πάρα πολλά γλυκά ... είναι μια πιο πηχτή εκδοχή της custard. Είναι εύκολη στη παρασκευή της, θέλει μόνο λίγο προσοχή όταν ενσωματώνουμε το μίγμα των αυγών ώστε να μην φτιάξουμε ομελέτα αντί για κρέμα. Μην ξεχάσετε να την σκεπάσετε με μεμβράνη όταν είναι έτοιμη για να μην σχηματίσει κρούστα απο επάνω. Μπορείτε να την έχετε στο ψυγείο, μέχρι και δύο ημέρες, πριν την χρησιμοποιήσετε.

 

 

 

Υλικά : 

  • 300 ml γάλα (πλήρες ή 2%) 
  • 3 κρόκους αυγών 
  • 50 γρ. ζάχαρη 
  • 20 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο) 
  • 20 γρ. corn flour (κοσκινισμένο) 
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια

Εκτέλεση : 

  1. Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά. Μέχρι να αρχίσει να κάνει αφρό στα πλαϊνά τοιχώματα. 
  2. Μέχρι να ζεσταθεί το γάλα μας, σε ένα γυάλινο μπωλ βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. 
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το corn flour και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα. 
  4. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας. 
  5. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας γρήγορα. 
  6. Βάζουμε το καινούριο μίγμα μας πίσω στο κατσαρολάκι , το βάζουμε πάλι στο μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. 
  7. Την βάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. 
  8. Αν σε περίπτωση μάς κάνει σβολάκια η κρέμα, την περνάμε απο σουρωτήρι για να τα αφαιρέσουμε. 
  9. Καλύπτουμε με μεμβράνη που θα ακουμπά πάνω στη κρέμα και αφου κρυώσει τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. 
  10. Πριν την χρησιμοποιήσετε καλό θα ήταν να την ξαναχτυπήσετε ελαφρά για να αφρατέψει !
 

 

Προσαρμοσμένη συνταγή απο Joy of Baking

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found