Σοκολατάκια σαν Ferrero Rocher

 

Τώρα εγώ είμαι μεσήλικας? Σύμφωνα με τον σύζυγο, εαν ο άνθρωπος ζει μέχρι τα 90 ας πουμε ... τα 45 είναι η μέση ηλικία ... οπότε όποιος είναι γύρω σε αυτά τα χρόνια είναι μεσήλικας !!!

Εγω όμως που δεν αισθάνομαι έτσι ? Μην σας πω ότι αισθάνομαι 20 και πολλές φορές λειτουργώ και κάνω σαν να είμαι τόσο. Πω ... πω ... έφτασα και κλείνω τα 45 ... (για τους ξένους, κλείνω τα 35 .. τι είναι μια δεκαετία κάτω ... ασε που όταν φτάσω να λέω 40, θα κολλήσω εκει για μερικά χρονάκια !). 45 ????????? ... όταν ήμουν μικρούλα οι άνθρωποι σε αυτές τις ηλικίες μου φάινονταν γέροι. Ετσι άραγε φαινομαστε στα μάτια των μικρών ? Γέροι ? Αουτς ! !

Πάντως θα ξαναπώ το κλισέ ... "πως περνάνε τα χρόνια" !!! Νεράκι φεύγουν τα άτιμα ... ούτε καταλαβαίνεις πότε φτάνεις και γίνεσαι μεσήλικας ! (ξανά άουτς). Κοιτώντας πίσω, βλέπω ότι η ζωή μέχρι τώρα μου φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο ... σε γενικές γραμμές παράπονο δεν έχω. Γιαυτό και εγώ γιορτάζω τα χρόνια που περνάνε ... και κερνάω !!

Γλυκάκι λοιπόν σήμερα ... και τι γλυκάκι ... σοκολατάκια τύπου Ferrero ... ξέρετε αυτά τα "μας κακομαθαίνετε κύριε Πρέσβη" ... ιχιιχιιχιχι Τη συνταγή την πήρα απο τις "Συνταγές της καρδιάς" και θέλω να ευχαριστήσω την Ελενα για τις οδηγίες της απο τηλεφώνου. Δεν έχω να πω πολλά για αυτά τα τρουφάκια/σοκολατάκια ... είναι απλώς ΑΠΙΘΑΝΑ. Τρως ένα και ανεβαίνεις στα ουράνια ... τρως δεύτερο και λιποθυμάς απο το γλύκα ... το τρίτο το τρως κρυφά γιατι κάνεις και δίαιτα ... τα υπόλοιπα τα τσακίζεις γιατι απλώς δεν μπορείς να αρκεστείς στα λίγα.

Απολαύστε τα !

 

 

Υλικά : 

 
 • 200 γρ φουντούκια 
 • 300 γρ νουτέλα 
 • 150 γρ γκοφρέτες με φουντούκι 
 • 340 γρ κουβερτούρα πραλίνα & γάλακτος 
 • 200 γρ φουντούκια (για την επικάλυψη)
 

Εκτέλεση : 

 
 1. Ψιλοκόβουμε τα φουντούκια με μαχαίρι. Δεν χρησιμοποιούμε multi για να μην μας γίνουν σκόνη. 
 2. Ψιλοκόβουμε τις γκοφρέτες. 
 3. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα φουντούκια, τις γκοφρέτες και τη Νουτέλα.
 4. Ανακατεύουμε πολύ καλά. 
 5. Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει το μίγμα μας. 
 6. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα φουντούκια. 
 7. Σε μπαιν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μας. 
 8. Βγάζουμε το μίγμα απο το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρότερο απο καρύδι. 
 9. Τα περνάμε απο την κουβερτούρα και φροντίζουμε να καλυφθούν παντού. Χρησιμοποιείστε δύο πηρούνια ώστε να φεύγει η περιτή σοκολάτα. 
 10. Τα καλύπτουμε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τοποθετούμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. 
 11. Τα βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν.