Τούρτα με brownies για τα 25

 

25 !!!! 25 συναπτά έτη. Ουαου .... Πως περνάει ο καιρός ! Σαν χθες μου φαίνεται, που είχαν έρθει οι φιλενάδες μου να με ντύσουν νυφούλα... Σαν χθες μου φαίνεται, που είχαν μαζευτεί οι συγγενείς για να με ξεπροβοδίσουν απο το πατρικό σπίτι ... Σαν χθες μου φαίνεται, που ξεκινήσαμε με τον άντρα της ζωής μου την κοινή μας πορεία.

Μια πορεία που άλλοτε ήταν εύκολη και άλλοτε δύσκολη. Με χαρές, λύπες, συγκινήσεις, άγχοι, στεναχώριες, καυγάδες, με στιγμές χαρούμενες, τρυφερές, ευτυχισμένες. 25 χρόνια, με εναν άθρωπο που είναι πάντα δίπλα μου. Μου συμπαραστέκεται. Με υποστηρίζει. Με φροντίζει. Αλλά το πιο σημαντικό με καταλαβαίνει! Ενας υπέροχος πατέρας και σύζυγος. Δεν θα πω ψέματα ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν ρόδινα, όμως ότι εμπόδιο βρέθηκε στο διάβα μας, μαζί το προσπεράσαμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε το ίδιο καλά και τα επόμενα χρόνια.

25 χρόνια λοιπόν συμπληρώσαμε παντρεμένοι προχθές και δεν θα μπορούσα να μην ετοιμάσω μια τούρτα για να το γιορτάσουμε. Τούρτα που είχε δύο στρώσεις απο brownies, με γκανάς (την λατρεύω) ενδιάμεσα . Οσο για την διακόσμηση, αυτή τη φορά εχουμε ζαχαρόπαστα !

 

 

Υλικά :

 
για τα brownies 
  • 300 γρ κουβερτούρα 
  • 160 γρ βούτυρο 
  • 4 αυγά 
  • 300 γρ ζάχαρη 
  • 200 γρ αλεύρι
για τη γκανας 
  • 340 γρ κουβερτούρα 
  • 3/4 φλ κρέμα γάλακτος 
  • 1/4 κ.γ. βανίλια (υγρή)
για τη ζαχαρόπαστα 
  • 1 kg ζάχαρη άχνη 
  • 140 γρ γκυκόζη 
  • 1 κ.σ. γλυκερίνη 
  • 50 γρ νερό 
  • 20 γρ ζελατίνη (σκόνη) 
  • 30 γρ μαργαρίνη 
  • 1 κ.γ. βανίλια (υγρή)
 

Εκτέλεση :

 
Brownies 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 β. 
  2. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Το αφήνουμε στην άκρη. 
  3. Σε μπαιν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Προσέχουμε να είναι χαμηλή η θερμοκρασία της εστίας μας και ανακατεύουμε με σπάτουλα ανα διαστήματα για να βοηθήσουμε το λιώσιμο. 
  4. Παράλληλα, στο μπωλ του μίξερ μας χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα ώστε να αφρατέψουν. 
  5. Οταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε την κουβερτούρα στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν. 
  6. Προσθέτουμε στο μίγμα αυτό το αλεύρι κουταλιά κουταλιά. Ανακατεύουμε μεχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μίγμα. 
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο φόρμες 20 εκ και αδειάζουμε σε κάθε φόρμα απο μισό μίγμα. 
  8. Ψήνουμε στους 180 β. για περίπου 20 λεπτά. 
  9. Βγάζουμε απο το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ganache 
  1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα γυάλινο μπωλ. Οσο πιο μικρά τα κομμάτια τόσο πιο εύκολα θα λιώσει. 
  2. Σε ενα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες στα τοιχώματα του σκεύους. 
  3. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπωλ με τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά ώστε να αρχίσει να μαλακώνει η σοκολάτα. 
  4. Ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά μέχρι να ενωθούν τα δύο αυτά υλικά. 
  5. Προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε. 
  6. Αφήνουμε στην άκρη ώστε να σφίξει λίγο για να μπορουμε να την διαχειριστούμε.
Ζαχαρόπαστα 
  1. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη. 
  2. Σε ένα ταψάκι βάζουμε την μισή ποσότητα απο την άχνη, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και κρατάμε στην άκρη την υπόλοιπη. 
  3. Σε μπαιν-μαρί σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη ζελατίνη και το νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζελατίνη. 
  4. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε τη γλυκόζη, το βουτυρο, τη γλυκερίνη και την βανίλια. 
  5. Οταν ομογενοποιηθεί το μίγμα, το ρίχνουμε στην άχνη που έχουμε κάνει τη λακουβίτσα. 
  6. Με μια σπάτουλα, ανακατεύουμε σιγά σιγά ενσωματώνοντας την άχνη στο μίγμα. 
  7. Μεταφέρουμε τη ζαχαρόπαστα στον πάγκο μας και ζυμώνουμε προσθέτοντας άχνη απο αυτή που έχουμε κρατήσει στην άκρη, μέχρι να έχουμε μια ζαχαρόπαστα ελαστική που να μην κολλάει. Η ποσότητα της άχνης που τελικά θα χρησιμοποιήσετε εξαρταται απο πολλούς παράγοντες και κυρίως απο τη θερμοκρασία του χώρου και την υγρασία. Εγώ έβαλα γύρω στα 900 γρ. 
  8. Οταν η ζαχαρόπαστα είναι ετοιμη, την τυλίγετε πολύ καλά με μεμβράνη και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσετε !
Συναρμολόγηση 
  1. Παίρνουμε τα brownies και ισιώνουμε με μαχαίρι κόβοντας τυχόν βουναλάκια στο επάνω μέρος. 
  2. Τοποθετούμε σε βάση τον ένα πάτο. 
  3. Απλώνουμε τη μισή ganache. 
  4. Τοποθετούμε απο πάνω τον δεύτερο πάτο. 
  5. Καλύπτουμε το επάνω μέρος και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη ganache προσέχοντας να είναι όσο πιο λεία γίνεται ώστε να μπορέσει να απλωθεί η ζαχαρόπαστα σωστά. 
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθεί η τούρτα μας. 
  7. Ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα σε στρογγυλό φύλλο και καλύπτουμε την τούρτα μας.

Αν θέλετε να φτιάξετε σχεδιάκια να διακοσμήσετε την τούρτα κρατήστε λίγη απο τη ζαχαρόπαστα και χρωματίστε την με χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα. Ανοίξτε τη χρωματισμένη ζαχαρόπαστα σε φύλλο και κόψτε σχεδιάκια με κουπ πατ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με την ζαχαρόπαστα επισκεφθείτε το blog της Νικης απο όπου είναι και η συνταγή για τη ζαχαρόπαστα.

 

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found