Τούρτα ουράνιο τόξο

 

"Θέλω να έχει μπισκότα oreo, ασπρη σοκολάτα και να είναι πολύχρωμη". Αυτή ήταν η απάντηση του γιου μου όταν τον ρώτησα τι τούρτα ήθελε να του φτιάξω για τα γεννέθλιά του. Και έμεινα κάγκελο ... αντε να σκεφτεις να συνδυάσεις όλα αυτά σε μια τούρτα. Ευτυχώς που δεν ήταν απαιτητικό το παιδί μου. Και ξεκίνησε το ψάξιμο στο ιντερνετ για ιδέες. Θυμόμουν ότι κάπου ειχα δει την τούρτα ουράνιο τόξο ... πολύχρωμη δεν ήθελε?

Εχω και μια αδυναμία στις πολλαπλές στρώσεις, όπως είχαν η σαλάτα, το ζελέ και η τούρτα καραμέλα που έχω κάνει, οπότε βρήκα αυτή την τούρτα και είπα "εδώ είμαστε". Αποφάσισα όμως να την αλλάξω λιγάκι για να την φέρω στα "θέλω" του γιου. Αντι για βουτυρόκρεμα που είχε ενδιάμεσα έβαλα γκανάς άσπρης σοκολάτας, επικάλυψα με σαντιγύ και στόλισα με μπισκότα oreo. Μμμμμ ...έγινε μια γευστικότατη τούρτα και εγκρίθηκε απο τον εορταζόμενο.

Η τουρτα αυτή θέλει το χρόνο της. Φτιάξτε τους χρωματιστούς πάτους απο την προηγούμενη και την επόμενη κάντε τη συναρμολόγηση. Δώστε λίγο παραπάνω προσοχή όταν τοποθετείτε τη σοκολάτα και τους πάτους γιατι λόγω του ύψους της τούρτας υπάρχει περίπτωση να γείρει.

Είναι τόσο ωραια τα χρώματα που εμφανίζονται όταν την κόβεις που νομίζω αξίζει τον κόπο.

 

 

Υλικά : 

 
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.γ. baking powder 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1 φλ. βούτυρο (ανάλατο) σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 2 1/3 φλ. ζάχαρη 
  • 5 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 2 κ.γ. εσανς βανίλιας 
  • 1 1/2 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου 
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ) 
  • Μαργαρίνη για το βουτύρωμα των ταψιών
για την ganache 
  • 300 γρ λευκή σοκολάτα 
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
για την διακόσμηση 
  • 1 πακέτο μπισκότα oreo 
  • 1 κρέμα γάλακτος
 

Εκτέλεση :

 
Την προηγούμενη μέρα 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Βουτυρώνουμε 6 ταψάκια των 20 cm με μαργαρίνη. Τοποθετούμε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί και ξαναβουτυρώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη. 
  3. Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη. 
  4. Στο μπωλ του μίξερ μας χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μεχρι να αφρατέψει και να έχουμε μια κρέμα. 
  5. Σιγά σιγά προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών και ανακατεύουμε μεχρι να αναμιχθούν καλά. 
  6. Προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  7. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το μισό μίγμα αλευριού, το μισό γάλα και αφου ενσωματωθούν το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα. 
  8. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  9. Μεταφέρουμε χωρίζοντας το μίγμα μας σε 6 μπωλ. 
  10. Στο κάθε μπωλ προσθέτουμε σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής τόσες ώστε να έχουμε το χρώμα που θέλουμε. Ανακατεύουμε το κάθε μπωλ παρα πολυ καλά. 
  11. Μεταφέρουμε το μίγμα απο κάθε μπωλ στα διαφορετικά ταψάκια και βάζουμε στο φούρνο. 
  12. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Αν δεν χωράνε όλα τα ταψάκια στο φούρνο μας, τα ψήνουμε με δόσεις. 
  13. Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνου να κρυώσουν τα κέικ μέσα στο ταψάκι για περίπου 10 λετπά. 
  14. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Tην επόμενη 
  1. Σε ενα μπωλ ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα. Oσο μικρότερα τα κομμάτια τόσο ευκολότερα θα λιώσει. 
  2. Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει φουσκάλες στα πλαϊνά. 
  3. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα στη σοκολάτα, αφήνουμε για 1 λεπτό και κατόπιν με μια σπάτουλα και απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. 
  4. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σφίξει λίγο. 
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και βάζουμε στο ψυγείο μεχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση 
  1. Παίρνουμε μια βάση για τούρτες και τοποθετούμε επάνω το μωβ κεικ. 
  2. Απλώνουμε απο πάνω μια ποσότητα ganache. 
  3. Τοποθετούμε απο πάνω το μπλε κεικ. 
  4. Απλώνουμε πάλι μια ποσότητα ganache. 
  5. Συνεχίζουμε έτσι βάζοντας τα κεικ ενναλλαξ με τη σοκολάτα. Η σειρά των χρωμάτων είναι ενδεικτική : μωβ, μπλε, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο. 
  6. Οταν τελειώσουμε τη συναρμολόγηση, βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για να σφίξει και να μπορέσουμε να δουλέψουμε τη επικάλυψη με τη σαντιγύ καλύτερα. 
  7. Βγάζουμε την τούρτα και την σαντιγύ απο το ψυγείο και με σπάτουλα απλώνουμε τη σαντιγύ στη τούρτα φροντίζοντας να καλύψουμε την κορυφή και τα πλαϊνά της. 
  8. Διακοσμούμε με μπισκότα oreo.
 

 

  Συνταγή απο εδώ