Σοκολατάκια γεμιστά με φυστικοβούτυρο

 

Το κάνω συχνά. Στα καταστήματα τροφίμων που πάω, βλέπω κάτι ιδιαίτερο ή κάτι που δεν έχω χρησιμοποιήσει ή κάτι που έχω καιρό να χειριστώ και χωρίς να ξέρω τι θέλω να φτιάξω, το αγοράζω. Περιμένω λοιπόν να έρθει η ώρα που θα βρεί αυτό το υλικό τη θέση του σε μια συνταγή.

Ετσι λοιπόν, κάποια στιγμή βρέθηκα μπροστά σε ένα βάζο φυστικοβούτυρο. Μου γυάλισε και χωρίς κάποιον συγκεκριμένο σκοπό το πήρα. Εμεινε στο ντουλάπι μου για καιρό αλλά να που ήρθε η μέρα για να βγεί στο προσκήνιο. Η συνταγή επιλέχτηκε, "εκτελέστηκε" και κάποιοι τυχεροί απολαύσαν το αποτέλεσμα.

Σοκολατάκια γεμιστά με φυστικοβούτυρο. Ο συνδυασμός αλμυρού με γλυκού με τρελλαίνει. Θυμάστε εκείνα τα υπέροχα σοκολατάκια με το αλάτι ? Ε, και τα σημερινά έχουν περάσει το δικό μου τεστ γεύσης με επιτυχία.

Οσο για την διαδικασία παρασκευής, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Εμένα βέβαια μου πήρε λίγο παραπάνω χρόνο να κάνω τα μπαλάκια, αφού αποφάσισα να τα κάνω πολύ μικρά. Μέγεθος μπουκιάς ήταν, ώστε να παίρνεις το σοκολατάκι και βάζοντάς το στο στόμα να γίνεται η έκρηξη των διαφορετικών γεύσεων.

 

 

Για το λιώσιμο εγω χρησιμοποιώ μπεν-μαρί, δηλαδή κατσαρολίτσα με νερό που βράζει και απο πάνω μεταλικό ή γυάλινο μπωλ που εφάπτεται στην κατσαρόλα αλλά όχι στο νερό. Σε αυτό το μπωλ λιώνω τη σοκολάτα με μεγάλη προσοχή. Το μπεν-μαρί το αρχίζουμε βράζοντας το νερό σε σημείο που να αρχίσει να βγάζει ατμό. Τοποθετούμε το μπωλ που θα λιώσουμε τη σοκολάτα απο πάνω και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία τόσο ώστε να κρατήσουμε τους ατμούς του νερού αλλά χωρίς να κοχλάζει. Συνεχίζουμε όπως λέει η συνταγή.

Το βούτυρο ή τη μαργαρίνη να την έχετε βγάλει απο το ψυγείο αρκετά πριν, ώστε να να είναι πιο εύκολο να ανακατευτεί με το φυστικοβούτυρο. Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων, σιγουρευτείτε ότι το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε, χωράει στο ψυγείο όταν θα πρέπει να το τοποθετήσετε εκεί για να σφίξουν τα σοκολατάκια.

Θα σας πω ότι αυτά τα σοκολατάκια είναι μια πολύ ωραία για κέρασμα/δωράκι. Βάλτε τα σε μικρά καραμελοχαρτάκια και σε ένα ωραίο κουτάκι. Το χειροποίητο γλυκό δωράκι σας σίγουρα θα εκτιμηθεί.

Καλή σας επιτυχία.

 

 

Υλικά:

 
  • 1/2 φλ. φυστικοβούτυρο
  • 45 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 
 

Εκτέλεση :

 
  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το βούτυρο με το φυστικοβούτυρο να ενωθούν.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.
  3. Αν χρειαστεί προσθέστε επιπλέον ζάχαρη (ελάχιστη κάθε φορά) ώστε να έχετε ένα μίγμα συμπαγές που μπορείτε να φορμάρετε σε μπαλάκια.
  4. Καλύψτε το μπωλ με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά να σφίξει.
  5. Στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
  6. Βγάλτε το μίγμα απο το ψυγείο και φτιάξτε μπαλάκια μεγέθους μικρού καρυδιού τα οποία θα τοποθετείτε στο ταψί.
  7. Βάλτε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να σφίξουν πάλι.
  8. Εντωμεταξύ λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
  9. Αφήστε να κρυώσει λίγο.
  10. Βγάλτε τα φυστικοβουτυρομπαλάκια απο το ψυγείο και βυθίστε τα ενα ενα στη σοκολάτα να καλυφθούν.
  11. Για ευκολία, πάρτε μια οδοντογλυφίδα, καρφώστε την με προσοχή σε ελάχιστο βάθος στα μπαλάκια και βουτήξτε τα στη σοκολάτα. Αφαιρέστε το περίσσευμα σοκολάτας απο το μπαλάκι και αφήστε το στο ταψί. Για να βγάλετε την οδοντογλυφίδα, πάρτε ενα πηρούνι, βάλτε το ανάμεσα στην οδοντογλυφίδα και στο μπαλάκι και με προσοχή τραβήξτε την οδοντογλυφίδα.
  12. Βάλτε τα γεμιστά πια σοκολατάκια σας στο ψυγείο για λίγο να σφίξουν και σερβίρετε.
 
 
 

Συνταγή από: She Wears Many Hats