Γλυκά
Δίχρωμο fudge με τρεις σοκολάτες
Κάποιοι περιμένουν τη σημερινή συνταγή εναγωνίως. Και δεν έχουν άδικο. Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος σε αυτό το γλυκό, μαλακό και φουλ σοκολατένιο δημιούργημα. Η πλούσια και γεμάτη γεύση του σε αφήνει εκστασιασμένο. Το θεωρείς σοκολατάκι αλλά το fudge είναι ένα σοκολατάκι άλλης διάστασης.
Οταν το πρωτοδοκίμασα, θα το ομολογήσω, παραλίγο να μου τρέξουν τα σάλια. Το πήρα, το έβαλα στο στόμα και άρχισε να λιώνει και να πλημμυρίζει ευχαρίστηση τον ουρανίσκο μου αλλά και την ψυχή μου. Θεϊκό σας λέω. Η Ιάνθη το είχε φτιάξει τέλειο .. πήρα λοιπόν τη συνταγή απο το μπλογκ της "It's a cook affair" και με τις συμβουλές της και κάποιες δικές μου αλλαγές δημιούργησα το δίχρωμο αυτό fudge.
Οι φίλοι του γιού μου στο thelab.gr είχαν την τύχη να τα δοκιμάσουν και νομίζω ότι δεν απογοητεύτηκαν. Περιμένουν πολλοί απο αυτούς, πως και πως, το ποστ το σημερινό. Τους αφιερώνω λοιπόν τη σημερινή συνταγή.
Η εκτέλεση της συνταγής δεν είναι δύσκολη. Βέβαια όπως όλες οι συνταγές που έχουν σοκολάτα θέλει λίγη προσοχή και ιδίως στο λιώσιμο. Για το λιώσιμο εγω χρησιμοποιώ μπεν-μαρί, δηλαδή κατσαρολίτσα με νερό που βράζει και απο πάνω μεταλικό ή γυάλινο μπωλ που εφάπτεται στην κατσαρόλα αλλά όχι στο νερό. Σε αυτό το μπωλ λιώνω τη σοκολάτα με μεγάλη προσοχή. Το μπεν-μαρί το αρχίζουμε βράζοντας το νερό σε σημείο που να αρχίσει να βγάζει ατμό. Τοποθετούμε το μπωλ που θα λιώσουμε τη σοκολάτα απο πάνω και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία τόσο ώστε να κρατήσουμε τους ατμούς του νερού αλλά χωρίς να κοχλάζει.
Συνεχίζουμε όπως λέει η συνταγή. Οταν θα μεταφέρετε τη λιωμένη σοκολάτα στο ταψάκι να είναι χλιαρή ώστε να μπορέσετε να την απλώσετε εύκολα, αν αργήσετε πολύ και σφίξει θα είναι δύσκολο το στρώσιμο στο ταψάκι. Θέλω να πω ότι για τη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα κουβερτούρες της Nestle Dessert. Δεν κάνω διαφήμιση σε καμμία περίπτωση αλλά νομίζω ότι πρέπει να το αναφέρω για να ξέρετε ακριβώς το υλικό που κάνει μεγάλη διαφορά σε αυτή τη συνταγή.
Τα fudge διατηρούνται καλυμένα στο ψυγείο.
Καλη επιτυχία
Υλικά :
ασπρη σοκολάτα
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 500 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 1/2 κ.γ. αλάτι
μαύρη σοκολάτα
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 350 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
- 175 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση :
- Στρώνουμε ένα ταψάκι 24εκχ33εκ με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπωλ κόβουμε την λευκή κουβερτούρα σε μικρά τετραγωνάκια όπως είναι χαραγμένη απο τη συσκευασία της.
- Ετοιμάζουμε το μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά.
- Αποσύρουμε απο την εστία.
- Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί ομοιόμορφα.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία λιωσίματος και για τη μαύρη σοκολάτα.
- Σε ένα μπωλ κόβουμε την κουβερτούρα σοκολάτας & γάλακτος σε μικρά κομμάτια.
- Ετοιμάζουμε μπεν μαρι, βάζουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες και να ενωθούν τα υλικά.
- Αποσύρουμε απο την εστία και απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί πάνω απο τη λευκή.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει.
- Βγάζουμε απο το ψυγείο. Αναποδογυρίζουμε σε επιφάνεια κοπής το ταψάκι και το αφαιρούμε. Βγάζουμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο.
- Κόβουμε σε τετραγωνάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.