Χαλβαδοτρουφάκια

 
 

Και όπως υποσχέθηκα, θα σας δώσω σήμερα τη συνταγή για τα χαλβαδοτρουφάκια που ετοίμασα για το food4good. Εχω να πω ότι όλοι που δοκίμασαν τα τρουφάκια, ικανοποιήθηκαν πλήρως απο τη γεύση τους.

Απο τις πάρα πολλές συνταγές που υπάρχουν στο site της εταιρίας Αφοί Χαίτογλου, αποφάσισα να φτιάξω αυτά τα τρουφάκια γιατι εκτός απο εύκολα, έχουν και Μακεδονικό Χαλβά που λατρεύω και που είναι "γλυκό που κάνει καλό". Γίνονται γρήγορα και δεν έχουν ιδιαίτερη δυσκολία. Για την εκδήλωση τα έφτιαξα με Μακεδονικό Χαλβά με γεύση κακάο ενώ για τη φωτογράφιση χρησιμοποίησα γεύση βανίλια. (ναι τα ξαναέφτιαξα μιας και δεν πρόλαβα φωτογραφία απο την εκδήλωση)

Μην μείνετε όμως στα κλασσικά. Ο Μακεδονικός χαλβάς έχει πολλές διαφορετικές γεύσεις με τις οποίες μπορείτε να "παίξετε". Ανάλογα "δέστε" και την επικάλυψη. Το επόμενο που θα δοκιμάσω εγώ είναι χαλβάς με φυστίκι και θα καλύψω τα τρουφάκια μου με τριμμένο φυστίκι !! Πω πω .. τα σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια.

Λοιπόν .. πάρτε Μακεδονικό Χαλβά, βουτυράκι και ξεκινήστε. Το μόνο που θα σας πω είναι ότι σερβίρονται κατευθείαν απο το ψυγείο. Μην τα αφήσετε ώρα έξω γιατι έρχεται το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και μαλακώνει το τρουφάκι σας.

Καλοφάγωτα!

 
 

Υλικά: 

 
  • 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά (ότι γεύση προτιμάτε) 
  • 60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 40 γρ. τρουφάκια για επικάλυψη (ή ότι άλλο προτιμάτε)
 

Εκτέλεση :

 
  1. Σε ένα μπωλ λιώνουμε τον χαλβά με ένα πηρούνι. .
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου).
  3. Καλύπτετε το μπωλ με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα να σφίξει. 
  4. Βγάζετε απο το ψυγείο και πλάθετε μικρά μπαλάκια. 5. Ρολάρετε τα μπαλάκια στην τρούφα. 
  5. Κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.