Γλυκά
Κεκομπαλάκια
Τις είδα και τις λάτρεψα. Αυτές τις μπουκιές ζουμερού κέικ με επικάλυψη λαχταριστής σοκολάτας, που στέκονται στα γλυφιτζουροξυλάκια με ευφάνταστη πολλές φορές διακόσμηση. Ειχαν μπεί στην "to do" λίστα απο καιρό. Μα είναι τόσο όμορφα !!!!
Τα έφτιαξα και ενθουσιάστηκα. Το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει για την λίγο παραπάνω δουλίτσα που χρειάζονται. Φτιάξτε λοιπόν ενα κέικ που ξέρετε ότι σας αρέσει και διακοσμήστε σύμφωνα με το γούστο σας.
Οι φωτογραφίες είναι απο τα cake pops που ετοίμασα για να μοιραστούν μαζί με τα μαρεγκάκια στη βάφτιση της μικρής Βασιλικής. Για τα συγκεκριμένα, διάλεξα απλά πράγματα ...σοκολάτα χρωματισμένη ροζ και άσπρα τρουφάκια! Εσείς αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη.

Υλικά :
- 1 κέικ βάρους περίπου 800 γρ.
- 4 κ.σ. γλάσο
- 400 γρ άσπρη κουβερτούρα
- ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
- άσπρα πολύ ψιλά τρουφάκια
για τη διακόσμηση για το γλάσο
- 85 γρ. κουβερτούρα
- 1/3 φλ. βούτυρο (μαλακωμένο)
- 3 φλ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
- 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
- 2-3 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση :
γλάσο
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Στο μπωλ του μίξερ βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά την κοσκινισμένη ζάχαρη ενω συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Βάζουμε και τη βανίλια.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε και τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το γάλα κουταλιά-κουταλιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα.
- Αφήνουμε στην άκρη.
κεκομπαλάκια
- Σε ένα μεγάλο μπωλ θρυμματίζουμε το κέικ με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε το γλάσο και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζουμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη για 15 λεπτά να σφίξουν ελαφρά.
- Λιώνουμε 50 γρ απο την λευκή κουβερτούρα.
- Βγάζουμε τα μπαλάκια απο την κατάψυξη, βουτάμε τα ξυλάκια των cake pops στη σοκολάτα και τα καρφώνουμε στα μπαλάκια.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για ακόμα 15 λεπτά.
- Λιώνουμε την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα και ρίχνουμε τόσο χρώμα όσο έντονο θέλουμε να το κάνουμε. Ανακατεύουμε καλά ώστε το χρώμα να είναι ενιαίο.
- Βγάζουμε τα cake pops απο την κατάψυξη.
- Κρατώντας τα απο το ξυλάκι τα βυθίζουμε στη σοκολάτα και τα τινάζουμε με προσοχή ώστε να φύγει η επιπλέον σοκολάτα.
- Ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα τα τρουφάκια και καρφώνουμε τα cake pops σας στο φελιζολ.
- Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ωρίτσα και είναι έτοιμα.
