Τηγανίτες

 

Οπως σας έχω πει, δεν είμαστε του πρωινού. Ενας καφές και έξω απο την πόρτα. Το σαββατοκύριακο όμως και στις διακοπές είναι απαραίτητη απόλαυση. Πότε φρυγανιές με βούτυρο και μαρμελάδα, πότε φρυγανιές με βούτυρο και μέλι, κάποιες φορές αυγουλάκια τηγανιτά με μπέικον και λουκανικάκια ...

Το αγαπημένο μας όμως είναι οι τηγανίτες. Τα γνωστά pancakes. Τη συνταγή που χρησιμοποιώ μπορείτε να την βρείτε εδώ. Ομως πριν απο πολύ καιρό είδα στην τηλεόραση τη Nigella Lawson να ετοιμάζει ένα μίγμα για pancakes.

Τι το ιδιαίτερο είχε που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ? Λοιπόν, ετοίμαζε μια μεγάλη ποσότητα απο τα στερεά υλικά και τα αποθήκευε σε βάζο/τάπερ. Το πρωί λοιπόν έπαιρνε μία δόση απο το βάζο, πρόσθετε γάλα, αυγό και λίγο βουτυράκι, έκανε το χυλό της και τηγάνιζε τα pancakes. Η ιδέα του να έχω έτοιμα τα υλικά χωρίς να χρειάζεται να μετράω και να ζυγίζω πρωί πρωί πολύ μου άρεσε. Την όλη διαδικασία την εχω ευχαριστηθεί τόσο που αποφάσισα να τη μοιραστώ σήμερα μαζί σας.

Το σαββατοκύριακο έρχεται οπότε είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να δοκιμάσετε την εκδοχή αυτή. Ζυγίστε και ετοιμάστε τα στερεά υλικά απο σήμερα και αύριο το πρωί μέχρι να κάψει το τηγάνι σας θα είναι έτοιμος και ο χυλός σας. Η ποσότητα των στερών που έχει η συνταγή βγάζει περίπου 5 δόσεις. Η κάθε δόση βγάζει περίπου 10 pancakes, ανάλογα φυσικά με το μέγεθος που θα τα κάνετε. Οπότε ξενοιάζετε για 5 πρωινά. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

 

 

Υλικά :

 
για το βάζο
  • 600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 45 γρ μπέικιν πάουντερ 
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 50 γρ ζάχαρη 
για τις τηγανίτες
  • 150 γρ απο το μίγμα του βάζου 
  • 1 αυγό 
  • 1 φλ. γάλα (250 ml) 
  • 1 κ.σ. βούτυρο/μαργαρίνη
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. 
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  3. Βάζουμε το μίγμα σε βάζο ή σε τάπερ και το αποθηκεύουμε σε ντουλάπι μέχρι το πρωινό που θα το χρειαστούμε. 
  4. Οταν θελήσουμε να φτιάξουμε τα pancakes, βάζουμε ενα αντικολητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. 
  5. Εντωμεταξύ βγάζουμε το αποθηκευμένο βάζο και παίρνουμε 150 γρ απο το μίγμα και το ρίχνουμε σε ένα μπωλ. 
  6. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ενα παχύρευστο χυλό. 
  7. Παίρνουμε 1/4 φλ απο το χυλό και το ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι. 
  8. Οταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες γυρίζουμε το pancake και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. 
  9. Βγάζουμε απο το τηγάνι με μία σπάτουλα. 
  10. Συνεχίζουμε κατα τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός μας.
 
 

Post comment as a guest

0
  • No comments found