Κεκάκια σοκολάτας με καρύδα

 

Και ήρθε η 19η Ιουνίου και ψήσαμε. Σας είχα πεί σε προηγούμενη ανάρτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψησίματος/ World Baking Day.

 

 

Μέσα στις 100 συνταγές που υπήρχαν ως πρεσβευτές ήταν και το δικό μου Σουφλέ Σοκολάτας. Για την συγκεκριμένη ημέρα εγώ αποφάσισα να φτιάξω τα κεκάκια σοκολάτας με καρύδα. Ειχαν αριθμό δυσκολίας 69 ! Τα έψησα, τα φωτογράφισα και ανέβασα τη φωτογραφία στο facebook, όπως και πολλοί άλλοι τολμηροί !!

Και εκεί που δεν το περίμενα, οι διοργανωτές δώσαν στη φωτογραφία μου έπαινο ... Ναίιιιιιιιι ...

 

 

Το βραβείο ήταν μια ικανοποίηση για μένα και πολύ το ευχαριστήθηκα.

Σίγουρα δεν περιμένουμε μια γιορτή για να φτιάξουμε γλυκά, αλλά είναι ωραίες κινήσεις αυτές που σε παρακινούν !! Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας τη συνταγή της Sophie Hunter για τα κεκάκια αυτά .

 
 

Υλικά : 

 
  • 200 γρ. μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου) 
  • 200 γρ. ζάχαρη 
  • 4 αυγά 
  • 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο) 
  • 30 γρ. κακάο (κοσκινισμένο) 
  • 160 ml κρέμα καρύδας ή πλήρες γάλα καρύδας 
  • 30 γρ. τριμμένη καρύδα (αφυδατωμένη)
για την επικάλυψη 
  • 120 γρ. μαργαρίνη soft 
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 80 ml κρέμα καρύδας 
  • 30 γρ. κακάο Τρούφα σοκολάτας για τη διακόσμηση

Τρούφα σοκολάτας για τη διακόσμηση

 

Εκτέλεση : 

 
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 β. 
  2. Βάζουμε χαρτάκια ψησίματος στην φόρμα για muffins.
  3. Στο μπωλ του μίξερ χτυπαμε τη μαργαρίνη soft με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. 
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε. 
  5. Ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο στο μείγμα. 
  6. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τριμμένη καρύδα . 
  7. Οταν το μίγμα μας ομογενοποιηθεί, γεμίζουμε τις θήκες της φόρμας μέχρι τα 2/3. 
  8. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή για να είμαστε σίγουροι κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας. 
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. 
  10. Αφαιρούμε τα κεκάκια απο τη φόρμα και τα τοποθετούμε επάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν τελείως. 
  11. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπωντας στο μίξερ την μαργαρίνη μέχρι να μαλακώσει. 
  12. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
  13. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε καλά. 
  14. Γεμίζουμε ένα κορνέ με το μίγμα επικάλυψης και στολίζουμε τα cupcakes. 
  15. Διακοσμούμε με την τρούφα σοκολάτας.
 
 

Post comment as a guest

0
  • No comments found