Γλυκά
Κορνεδάκια
Τι έχουμε για γλυκάκι? Ερώτηση που γίνεται στο σπίτι μας, μετά απο σχεδόν κάθε γεύμα ... χιιχιχι Μετά το αλμυρό σίγουρα θέλουμε κάτι γλυκό. Αυτό μπορεί να είναι κάτι απλό ή κάτι όχι τόσο απλό.
Τα σημερινά γλυκάκια δεν είναι τόσο δύσκολα να τα φτιάξουμε. Είναι τελικά φοβερό το πως μπορεί να φαίνονται κάποια γλυκά ... να μας φοβίζουν και να θεωρούμε ότι δεν είναι εύκολα να γίνουν. Ομως, μια προσπάθεια μπορεί να μας πείσει για το αντίθετο. Εγώ προσπαθώ να φτιάχνω γλυκά που δεν τα έχω ξαναφτιάξει και αυτό με εχει οδηγήσει στο να ανακαλύψω ότι πολλές φορές ενω η συνταγή μπορεί να μας φαίνεται βουνό, στην πράξη είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.
Τα κορνεδάκια είναι στη λίστα προτιμήσεών μας για γλυκό. Οταν αποφάσισα να τα φτιάξω, σκεφτόμουν ότι θα ήταν δύσκολα, αλλά αυτό δεν με πτόησε. Φυσικά δεν εφτιαξα σφολιάτα, πήρα έτοιμη. Εκοψα τις λωρίδες μου, τις τύλιξα στα φορμάκια και έψησα τα κορνεδάκια μου. Η κρέμα ήταν εύκολη... σας έχω δώσει κρέμα ζαχαροπλαστικής, η σημερινή έχει κάτι μικροδιαφορές. Και οι δύο είναι γευστικές, είναι θέμα γούστου. Δοκιμάστε και τις δύο κάποια στιγμή και αποφασίστε ποια ταιριάζει καλύτερα στη γεύση σας. Στην σαντιγύ πρόσθεσα λίγη ζαχαρίτσα ώστε να μην είναι αγλυκη ... είμαι του γλυκού τι να κάνουμε? Τα ένωσα όλα και ετοίμασα τα κατά γενική ομολογία φοβερά κορνεδάκια μου. Παιχνιδάκι ήταν σας λέω.
Ελπίζω να το απολαύσετε και εσείς όταν τα φτιάξετε!!!
Υλικά :
κρέμα
- 300 ml γάλα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 3 βανιλίνες
- 100 γρ ζάχαρη
- 40 γρ κορνφλάουρ
- 3 κρόκοι αυγών
σαντιγύ
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 φύλλα σφολιάτας
2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση :
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180β.
- Ετοιμάζουμε τα κορνέ μας.
- Κόβουμε την μακριά πλευρά κάθε σφολιάτας σε λωρίδες πάχους 4εκ.
- Βουτυρώνουμε τους κώνους (φόρμακια κορνέ) και τυλίγουμε σε κάθε κώνο απο μία λωρίδα σφολιάτας. Το τύλιγμα το ξεκινάμε απο την μύτη του κώνου και ανεβαίνουμε προς τα πάνω φροντίζοντας στην κάθε στροφή να καλύπτουμε μέρος του προηγούμενου κομματιού ώστε να μην αφήσουμε κενά.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι τα κορνέ να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και τις βανιλίνες με την κρέμα γάλακτος.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ.
- Οταν ζεσταθεί το γάλα το βγάζουμε απο τη φωτιά, παίρνουμε μια κουταλιά και τη ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάρουν την θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε τα αυγά στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα.
- Βάζουμε το μίγμα πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σκεπάζοντάς το με μεμβράνη ώστε να μην κάνει κρούστα η κρέμα.
- Ετοιμάζουμε την σαντιγύ.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μπωλ του μίξερ και χτυπάμε αρχίζοντας με χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας σταδιακά μέχρι να αφρατέψει .
- Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει και το μίγμα να κάνει κορυφές.
- Για να γεμίσουμε τα σφολιατένια κορνέ μας, βάζουμε σε σακούλες κορνέ την κρέμα και την σαντιγύ και γεμίζουμε πρώτα με την κρέμα και προσθέτουμε την σαντιγύ.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.