Μπισκοτάκια με σκασίματα

 

Αγίου Βαλεντίνου σήμερα. Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν και εύχομαι να έχουν πάντα αγαπημένους ανθρώπους κοντά τους. Θα σας κεράσω σήμερα αν και εγώ γιορτάζω κάθε μέρα του χρόνου. Είμαι απο τις τυχερές που έχω δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπάνε, με τα καλά μου και τα άσχημά μου!

Σας φέρνω λοιπόν μπισκοτάκια. Λατρεύω τα μαλακά μπισκότα. Τα μπισκότα που δεν σπάς τα δόντια σου όταν τα δαγκώνεις. Τα μπισκότα που λιώνουν μόλις τα βάζεις στο στόμα. Τα μπισκότα που ξεκινάς να φας ένα και καταλήγεις να αδειάσεις το μπισκοτοβαζάκι. Τα μπισκότα που τα τρώς και νιώθεις μια αγαλίαση. Αχχχχχ ... μαλακά μπισκοτάκια.

Ολα τα παραπάνω ισχύουν για τα μπισκοτάκια που θα σας δείξω. Μαλακά σχεδόν αφρός, γευστικά, που τα λατρεύεις. Είναι εύκολα, γίνονται αρκετά κομμάτια και κάνουν το ιδανικό κέρασμα. Το σκάσιμο δε στην επιφάνεια που αποκαλύπτει τη σοκολάτα κάτω απο την άχνη, τους δίνει την φοβερή εμφάνιση.

Μμμμμ .. ας δοκιμάσω ένα !

 
 

Υλικά : 

 
  • 56 γρ. βούτυρο (ανάλατο) 
  • 230 γρ. κουβερτούρα 
  • 100 γρ. ζάχαρη 
  • 2 αυγά 
  • 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας 
  • 195 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 
  • 1/4 κ.γ. αλάτι 
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 φλ. (περίπου) ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Σε μπαιν-μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. 
  2. Οταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. 
  3. Στο μπώλ του μίξερ μας χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα. 
  4. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη βανίλια και την κρύα σοκολάτα . 
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. 
  6. Σε ενα ξεχωριστό μπωλ αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. 
  7. Χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι. 
  8. Σκεπάζουμε το μπωλ με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει το μίγμα. 
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165β. 
  10. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά. 
  11. Σε ένα ρηχό δισκάκι ρίχνουμε την άχνη. 
  12. Παίρνουμε το μίγμα μας απο το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού. 
  13. Τα περνάμε απο την άχνη και τα τοποθετούμε στα ταψάκια, σε απόσταση 3-4 εκ. το ένα απο το άλλο. 
  14. Ψήνουμε για 8 περίπου λεπτά. 
  15. Τα βγάζουμε αμέσως απο το φούρνο και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. 
  16. Μην τα ψήσετε παραπάνω γιατι θα σκληρύνουν και δεν θα είναι το ίδιο απολαυστικά.
 

Post comment as a guest

0
  • No comments found