Μπατόν Σαλέ

 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα .

Σήμερα φτιάχνουμε μπατόν σαλέ ή τύπου μπατόν σαλέ. Βγαίνουν αρκετά οπότε έχουμε να μασουλάμε για αρκετές μέρες (αν καταφέρουμε να μην τα τελειώσουμε την ίδια ημέρα).

 

Υλικά : 

 
  • 100 γρ. καλαμποκέλαιο 
  • 125 γρ.βούτυρο 
  • 1 φαρίνα κόκκινη (αυτη που φουσκώνει μόνη της) 
  • 1 ασπράδι αυγού 
  • 60 γρ. ούζο 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά. 
  2. Επειτα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο μέχρι να πλάθετε καλά και να ξεκολάει από τα χέρια. 
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μακρόστενη λωρίδα πάχους 2 περίπου εκατοστών και την κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών. 
  4. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με άσπρο σουσάμι και μαυροκούκι. 
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-20 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία

 

Τη συνταγή την βρήκα στις συνταγές της παρέας.