Καβουρμάς σε πήλινο
Καλημέρα. Σήμερα έχουμε ένα ορεκτικό ιδιαίτερο. Πανεύκολο. Βρήκα τις προάλλες σε ένα μαγαζί στον Πειραιά καβουρμά πολύ καυτερό και επειδή ο σύζυγος είναι φαν των καυτερών, αγόρασα λίγο να του φτιάξω.
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο καβουρμάς αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους. Παρασκευάζεται από βοδινό και πρόβειο κρέας και καρυκέυματα.(πηγή : miran ).
Τη συνταγή για το σημερινό ορεκτικό την βρήκα στο blog της κας Σ.Σπανού .
Υλικά :
- 150 γρμ καβουρμά
- 1 φέτα τυρί φέτα
- 1 ροδέλα ντομάτα
- 1 καυτερή πιπεριά κατά προτίμηση
- 2 κομματάκια σκόρδο
- πολύ λίγο αλάτι
- λίγο μπουκοβο
Εκτέλεση :
- Σε ένα μικρό πήλινο τοποθετούμε το κομμάτι του καβουρμά κάτω και συνέχεια τη φέτα την ντομάτα, το σκόρδο και την πιπεριά .
- Το ψήνουμε στους 180 στο γριλ για 10 λεπτά .
- Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου λάδι γιατί ο καβουρμάς θα βγάλει λίπος. Αν είναι πολύ και δεν το θέλετε, μπορείτε να το στραγγίξετε .
- Πασπαλίζετε με το μπουκοβο και τρώγετε ζεστό .
Tips
*Εγώ συνήθως βάζω περισσότερη ποσότητα καβουρμά στη βάση του πήλινου. Τόση ώστε να καλυφθεί ο πάτος και συνεχίζω με την ίδια λογική όλα τα υλικά. Μια στρώση φέτα, μια στρώση ντομάτα.
*Πιπεριά βάζω ότι έχω στο σπίτι.
*Σκόρδο αν δεν έχετε φρέσκο, πασπαλίστε με σκόνη.
Καλή σας όρεξη