Χυλός για αλμυρές κρέπες

Ο βροχερός καιρός μου τα χάλασε σήμερα. Είχα προγραμματίσει να "ανεβάσω" μια υπέροχη συνταγή για γλυκό. Την ξεκίνησα πρωί πρωί αλλά μέχρι να ετοιμαστεί, ο ουρανός άρχισε να σκοτεινιάζει και την ώρα που ήταν έτοιμη για φωτογράφιση ... κλαψ κλαψ ... άρχισε να ρίχνει καρεκλοπόδαρα. Οπως ξέρετε τα πιάτα μου ποζάρουν στη βεράντα, οπότε με τέτοια βροχή αυτό ήταν αδύνατο. Το γλυκό βέβαια είναι έτοιμο και αφήνω τις ελπίδες μου στο αυριανό πρωινό, αν έχει περισσέψει κανένα κομμάτι. Ολο λέω ότι πρέπει να φτιάξω στούντιο μεσα στο σπίτι και όλο στη σκέψη μένω.

Ετσι λοιπόν, με τα παραπάνω δεδομένα, σήμερα θα πάμε σε συνταγή που είχα ήδη φωτογραφίσει. Χυλό για αλμυρές κρέπες θα μοιραστώ μαζί σας. Είναι μια συνταγή που μου την έδωσε πριν πολλά χρόνια ένας φίλος που είχε κρεπερί. Η δοσολογία που μου έδωσε ήταν για πολύ μεγάλη ποσότητα, αυτή που ετοιμάζουν στο μαγαζί του, αλλά εγώ την μείωσα ώστε να γίνουν 15-20 κρέπες περίπου διαμέτρου 18 εκ. Το πόσες κρέπες τελικά θα γίνουν εξαρτάται και απο το μέγεθος τηγανιού που θα χρησιμοποιήσετε. Μεγαλύτερο τηγάνι, μεγαλύτερες κρέπες, λιγότερα κομμάτια και το αντίθετο. Ο χυλός αυτός μπορεί να ετοιμαστεί και να μείνει στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείτε (κρατάει μέχρι δύο ημέρες). Μπορείτε όμως να ετοιμάσετε τις κρέπες, να τις ψήσετε και αφού κρυώσουν, να τις καταψύξετε, βάζοντας ένα κομμάτι λαδόκολα ανάμεσά τους και απλώς να τις ξεπαγώσετε την ημέρα που θέλετε να τις γεμίσετε.

Οταν υπάρχει χρόνος, κάνω διπλή ποσότητα, τις μισές τις γεμίζω αμέσως και τις υπόλοιπες τις καταψύχω. Αφού τις γεμίσω, τις βάζω σε βαθύ ταψάκι, πασπαλίζω με λίγο παρμεζάνα, ρίχνω μία κρέμα γάλακτος και ψήνω στο φούρνο για περίπου μισή ωρίτσα. Σερβίρω.

Την συνταγή αυτή την χρησιμοποιώ πάντα όταν κάνω αλμυρές κρέπες, μέχρι να δοκιμάσω κάποια καλύτερη!

 
 

Υλικά : 

 
  • 500 ml γάλα φρέσκο 
  • 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 αυγά 
  • 1 1/2 κ.γ. λάδι 
  • 1 πρέζα αλάτι
 

Εκτέλεση :

 
  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. 
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι και το αλάτι. 
  4. Ανακατεύουμε καλά ώστε να μην έχουμε σβώλους στο χυλό. 
  5. Ζεσταίνουμε ένα ελαφρά βουτυρωμένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. 
  6. Παίρνουμε μία κουταλιά απο το χυλό και τη ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού. Ανακινούμε κυκλικά το τηγάνι ώστε να απλώσει ο χυλός. 
  7. Ψήνουμε για 1 λεπτό, μέχρι να καφετίσει η βάση και η κρέπα μας να ξεκολάει απο τα τοιχώματα. Με μία σπάτουλα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 1 λεπτό και την άλλη πλευρά. 
  8. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός μας. 
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο οι κρέπες και γεμίζουμε όπως επιθυμούμε.