Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και σάλτσα γιαουρτιού

 

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. Τα καταφέραμε ... δηλαδή ο τεχνικός τα κατάφερε. Το λαπτοπ μου δουλεύει αλλά δεν ξέρω για πόσο ... ιχιχιχιιχ Κάνω έρευνα αγοράς για καινούριο και μέχρι τότε κάνω και τον σταυρό μου να μην με αφήσει στα κρύα του λουτρού πάλι. Βέβαια, να είναι καλά ο γιός μου, θα έχω back up τα αρχεία μου ώστε να μπορώ να εργαστώ και απο άλλο τερματικό. Θα το ξαναπώ ... αχ αυτή η τεχνολογία ... σου είναι απαραίτητη για το blogging.

Ας μην μιζεριάσουμε όμως Δευτεριάτικα ... ας σκεφτόμαστε θετικά. Τι καλύτερη λοιπόν θετική σκέψη απο μια συνταγή (ολο το φαϊ στο νού μου εγώ). Μόλις τελείωσε μια περίοδος διακοπών, που είμαι σίγουρη ήταν γεμάτη απο όλες τις απόψεις και περισσότερο γεμάτη με καλούδια απο φαγητά και γλυκά. Εγώ πάντως το "τσίμπησα" το κιλό μου (μόνο 1, πάλι καλά) και αν το προσθέσω στα 10 επιπλέον που έχω ... αφήστε ... είπαμε θετικές σκέψεις.

Για αποτοξινωση λοιπόν θα φτιάξουμε σαλατούλα ... με κρεατάκι μέσα για να μην πάθει κανα σοκ ο οργανισμός μας .... χιχιιχιιιχιχ Τη συνταγή αυτή την είχα ετοιμάσει για τον διαγωνισμό των T.G.I.Fridays. Δεν διακρίθηκε αλλά μιλώντας με την υπεύθυνη μου ανέφερε ότι θα ήταν μια τέλεια επιλογή για το καλοκαιρινό μενού. Αφού λοιπόν κάπου στον ορίζοντα φαίνεται να μας έρχεται το καλοκαίρι αποφάσισα να σας δώσω τη συνταγή. Διαλέξτε τα πράσινα λαχανικά που προτιμάτε, ψήστε το "light" κοτοπουλάκι στο γκριλ σας, προσθέστε το μήλο και τα αμύγδαλα για μια διαφορετική νότα, περιχύστε με τη σάλτσα γιαουρτιού και έτοιμο το θρεπτικό/αποτοξινωτικό/ελαφρύ γεύμα σας.

Είναι μια σαλάτα που γίνεται εύκολα και γρήγορα και πάνω απο όλα σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει.

 
 

Υλικά :

 
  • 150 γρ κοτόπουλο στήθος 
  • 300 γρ ανάμικτα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, λόλα, ρόκα κλπ) 
  • 30 γρ παρμεζάνα σε φλύδες
  • 1 μήλο σε φέτες 
  • 1 κ.γ. αμύγδαλα φιλέ 
  • 100 γρ γιαούρτι 
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα 
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο 
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • 2 κ.σ. λεμόνι 
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο 
  • ½ κ.γ. παπαρουνόσπορος
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Πλένουμε, αφαιρούμε τα λίπη και το δέρμα (αν υπάρχει) και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. 
  2. Αλατοπιπερώνουμε. 
  3. Ψήνουμε σε σχάρα για περίπου 6-7 λεπτά την κάθε πλευρά αναλόγως με τη ψησταριά μας και το μέγεθος του κομματιού. 
  4. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ανάμικτη πράσινη σαλατικά μας και το σχοινόπρασο (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο). 
  5. Σε ενα τηγάνι καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά τις φλύδες αμυγδάλου. 
  6. Κόβουμε τις φέτες του μήλου. 
  7. Ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας σε ενα μπωλ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λάδι, το λεμόνι, ψιλοκομμένο το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. 
  8. Σε ενα μπωλ/πιάτο τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα. 
  9. Προσθέτουμε το μήλο, τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα και τέλος το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες. 
  10. Περιχύνουμε με τη σως γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.